Kakva senzacija: Novak Đoković nemoćan protiv neuništivog hrvatskog diva!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović dugo će pamtiti prve dane nove godine.

8.1.2015.
17:51
VOYO logo

Karlović je slavio nakon dva sata i 15 minuta igre, upisavši jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Nije ovo, doduše, bila prva Karlovićeva pobjeda protiv Đokovića, omjer prije ovog meča bio je 1:1, ali oba su dvoboja odigrana još 2008. godine. Div sa Šalate je tada slavio na turniru u Madridu, dok je Đoković bio bolji u Hamburgu.

I ovog je četvrtka Karlović prikazao svoju tipičnu igru, punu razornih servisa kojima izluđuje suparnike. Ne treba stoga ni čuditi da prvi svjetski reket u tri seta nije uspio napraviti nijedan break, štoviše nije imao nijednu jedinu priliku za oduzimanje servisa suparniku! Prva su dva seta stoga odlučena u tie-breaku, pri čemu je svaki od tenisača jednom bio uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom se ritmu nastavilo i u trećem setu, sve do 3:3 kada je 35-godišnji Zagrepčanin iskoristio četvrtu priliku za break, te nakon toga mirno priveo meč kraju. Dvoboj je zaključio s 21 asom i 84 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. Kao veliki sportaš, Karlović je nakon meča pronašao i ispriku za svoga velikog suparnika.

"Osjećaj je nevjerojatan, nisam ovo očekivao. Vjetar je puhao dosta jako, pa Novak možda zbog toga nije pokazao pun raspon svoje kvalitete. No, svejedno mi je drago da sam ga pobijedio, bio sam cijelo vrijeme fokusiran, a imao sam možda i malo više sreće", istaknuo je Karlović u prvoj izjavi poslije velikog trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu našeg tenisača očekuje deseti igrač svijeta, Španjolac David Ferrer, od kojeg je izgubio tri od četiri meča koja su dosad međusobno odigrali.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio probiti u polufinale ATP turnira u katarskoj Dohi nakon što je u četvrtfinalu izgubio od Talijana Andreasa Seppija sa 7:5, 6:4 poslije sat i pol igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seppi se još jednom pokazao kao 'crna mačka' za Dodiga kojeg je svladao i po šesti puta u sedam međusobnih mečeva. Dodig je imao svoje šanse u meču, imao je break u oba seta, a na kraju nije dobio nijedan. Međugorac je oduzeo servis Seppiju kod 1:1 u prvom setu, Talijan izjednačio na 4:4, a u 12. igri napravio još jedan break za osvajanje seta.

I u drugom setu je Dodig poveo, Seppi izjednačio na 3:3, pa napravio još jedan break za 5:3, da bi Dodig odigrao možda i najbolji gem kada je Talijan servirao za meč. No, Ivan potom nije uspio potvrditi break svojim servisom i Seppi je otišao u polufinale gdje ga čeka Čeh Tomaš Berdych.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo