Ovo se na Wimbledonu dogodilo nakon 75 godina

5.7.2012.
18:04
VOYO logo

Vrlo kvalitetnom, lijepom i pametnom igrom Poljakinja je nakon 70 minuta igre došla do najvećeg uspjeha u karijeri: niti na jednom Grand Slam turniru dosad nije igrala niti u polufinalu; sada je jednu pobjedu udaljena od svog prvog velikog naslova kao i prvog mjesta na WTA-ovoj ljestvici. Radwanska je postala prva Poljakinja nakon 75 godina koja se plasirala u finale jednog Grand Slam turnira. Jadwiga Jedrzejowska je 1937. igrala finale Wimbledona i US Opena, a dvije godine kasnije je bila u finalu French Opena. Radwanska je iskoristila sve tri svoje prilike za break, od čega posljednju, jedinu u drugom setu, u petom gemu istoga.

Radwanska će u finalu igrati protiv Amerikanke Serene Williams koja je pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku 6:3, 7:6(6). Sedmi puta u karijeri Serena Williams izborila je plasman u finale Wimbledona, a četiri puta bila je pobjednica. Ukupno ima 13 Grand Slam turnira u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji. Azarenka je ostala na prošlogodišnjem dometu, polufinalu, i nije ga uspjela nadmašiti. U prvom setu je Williams napravila break u osmom gemu. U drugom je opet rano došla do breaka, ali se Azarenka vratila u šestom gemu i izjednačila na 3-:. Do kraja seta su obje držale svoje servise. U tie-breaku je u prvih 12 poena svaka držala svoj servis, a onda je kod rezultata 6:6 Azarenka napravila neforsiranu pogrešku bekhendom. Serena Williams je na drugoj meč-lopti, ali prvoj sa svojim servisom, zabila 24. as u meču. Upravo je servis bio ključna razlika u ovom meču. Serena je s početnim udarcem napravila jako puno štete Azarenki, koja je zabila samo jedan as. Stoga ne čudi da je ukupni omjer izravnih poena 45-14 u korist Amerikanke. Williams na svom kontu sada ima 85 asova na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom setu sam bila malo stisnuta, ona se uspjela vratiti, odlična je igračica. Sedmi finale u Wimbledonu? To je nevjerojatno, tako sam uzbuđena. Radwanska u finalu? Uh bit će jako teško, Agnieszka igra nevjerojatan tenis, odlična je. Jako se radujem tom meču", izjavila je Serena Williams odmah nakon pobjede.

Naš Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo nisu se uspjeli kvalificirati u polufinale Wimbledona. Bolji od njih bili su 10. nositelji, Austrijanac Jürgen Melzer i Nijemac Philipp Petzschner 7:5, 6:2, 3:6, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melzer i Petzschner, pobjednici Wimbledona 2010. godine i US Opena prošle godine, protiv Dodiga i Mela su slavili puno lakše nego u prethodnoj rundi dan ranije protiv Elgina i Istomina, kada su morali igrati maratonski meč u kojem su slavili sa 16-14 u petom setu. Dodig i Melo tako su u Wimbledonu ponovili, ali ne i nadmašili rezultat s ovogodišnjeg Roland Garrosa, kada su također igrali u četvrtfinalu. Tada su u osmini finala vrlo uvjerljivo pobijedili Melzera i Petzschnera, koji su im ovom prilikom uzvratili. Porazom Dodiga hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u Wimbledonu u seniorskoj konkurenciji. (TS)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo