Jamajka u problemima / Svjetski rekorder i olimpijska pobjednica pozitivni na doping!

Image

Mjesec dana prije svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi petero jamajčanskih atletičara je bilo pozitivno na dopinškoj kontroli, a navodno su među njima bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell, te bivša olimpijska pobjednica Sherone Simpson.

14.7.2013.
21:26
VOYO logo

Vodstvo Jamajčanskog atletskog saveza, kao i Jamajčanska anti-dopinška komisija nisu željeli objaviti imena dopingiranih, međutim da je među ulovljenima' upravo Asafa Powell potvrdio je njegov agent. "Surađujemo sa Međunarodnom anti-dopinškom agencijom i držimo se njihove procedure," potvrdio je Paul Doyle.

Asafa Powell je do svibnja 2008. bio vlasnik svjetskog rekorda na 100 metara s rezultatom 9.74. Tada je njegov sunarodnjak Usain Bolt u New Yorku istrčao vrijeme 9.72. Bolt je potom još dva puta rušio svjetski rekord koji sada iznosi 9.58. Powell je vlasnik zlatne olimpijske medalje iz Pekinga 2008. u utrci štafeta 4x100m, a godinu dana kasnije u istoj je disciplini bio i svjetski prvak. Ima i dvije brončane medalje sa svjetskih prvenstava na 100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sherone Simpson je također bila zlatna u utrci štafeta 4x100 m, ali 2004. u Ateni. U Pekingu je bila srebrna na 100 m, a u Londonu u štafetama 4x100m.

Pozitivno na dopinškoj kontroli bilo još dvoje bacača te jedan junior, a svi su bili pozitivni na nedavnom nacionalnom prvenstvu. Menadžer najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta, Ricky Simms poručio je kako Bolt nije među dopingiranim atletičarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je već drugi veliki slučaj dopinga u posljednjih mjesec dana koji je uzdrmao jamajčansku atletiku. U lipnju je 'pala' trostruka olimpijska pobjednica i osvajačica preko 20 medalja s najvećih natjecanja Veronica Campbell-Brown. Sjajnoj sprinterici prijeti i do dvije godine suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo