Uspjeh naših rukometaša /

Svjetski mediji prepuni hvalospjeva, Španjolci posebno oduševljeni! 'Bili su moćniji'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija, pobjedom nad Španjolskom, oduševila je svijet

18.1.2019.
9:10
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Slavlje Hrvatske rukometne reprezentacije nad europskim prvakom Španjolskom odjeknulo je u čitavom svijetu. Posebno su ih nahvalili sami Španjolci. "Hrvatska je stavila Španjolsku među oštrice i zida", pišu tako španjolske sportske novine Marca.

"Hrvatska je vodila utakmicu tamo gdje je željela, a Španjolska nikako nije nalazila načina da preokrene igru”, piše Marca te dodaje kako Španjolci više nemaju mogućnosti kiksanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El Mundo piše da su Španjolci imali velikih problema u napadu te da je uzrok poraza od Hrvatske bio izostanak golova. Slažu se kako se Španjolskoj ovakvim ishodom, zakomplicirala pozicija na SP-u.

Image

FOTO Hrvatska na krilima sjajnih navijača svladala europskog prvaka Španjolsku!

Image

FOTO Hrvatska na krilima sjajnih navijača svladala europskog prvaka Španjolsku!

Španjolski Mundo Deportivo piše lako Španjolci nisu imali niti protočnost niti rješenja u napadu. "Hrvatska se pokazala moćnijom kako na parketu tako i na tribinama gdje je njena izuzetno brojna publika vodila momčad prema pobjedi. Suci su dopuštali puno kontakta što je korpulentnijim Hrvatima također donijelo prednost", piše Mundo Deportivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski AS piše kako je Španjolska igra bila puna grešaka. "U prvom poluvremenu je kompletna momčad bila izgubljena kada su Hrvati promijenili svoju obranu iz formacije 6-0 u 5-1", pišu ove sportske novine. 

Hvale nas Nijemci

Njemački tabloid Bild prenio je tekst agencije DPA u kojem se navodi kako su "glasni hrvatski navijači u Münchenu odveli rukometaše do pobjede". "Sa zvijezdom Kiela Domagojem Duvnjakom, Hrvati su svladali europske prvake Španjolce i u drugi krug prenose četiri boda", piše Bild.

Komentator španjolske javne televizije TVE, u izravnom je prijenosu iz dvorane kazao kao se osjeća "izuzetno naelektrizirana atmosfera" koju su stvorili hrvatski navijači. Posebno je nahvalio naše desno krilo, Zlatka Horvata koji je imao stopostotni učinak te zabio osam golova. 

Hvali nas i regija

I srbijanski B92 hvali Hrvatsku. Piše kako da je "Hrvatska perfektna". "Rukometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je maksimalan učinak u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva", navodi B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanski Klix pak piše da su Hrvati zasluženo stigli do izuzetno važne pobjede. "Hrvati će imati prednost nad Francuskom i Njemačkom, glavnim konkurentima u nastavku turnira pa su pobjedom otvorili vrata polufinala", piše Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo