'Zašto me pokušavaju okriviti nakon svih tih godina?'

Nekadašnja olimpijska pobjednica u bacanju kugle, ruska atletičarka Svjetlana Kriveljova (43), osumnjičena je za uzimanje dopinga.

28.11.2012.
7:24
VOYO logo

Predsjednik Ruskog atletskog saveza Valentin Balahničov potvrdio je da je Međunarodni olimpijski odbor zatražio kontakt s Kriveljovom koju sumnjiči da je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. koristila doping. Ironično, Kriveljova je u Ateni osvojila broncu naknadno, nakon što je pozitivna na doping-testu bila njezina sunarodnjakinja Irina Koržanjenko. Sada bi i Kriveljova mogla ostati bez medalje, no ako se nju pita, to se neće dogoditi.

"Ako me budu tražili da vratim medalju, poslat ću ih k vragu! Bavila sam se sportom 20 godina i nikad nisam napravila ništa suprotno pravilima. Obično je bilo suprotno - često sam dobivala medalje onih koji su padali na doping-kontrolama", istaknula je Kriveljova koja je u Barceloni 1992. godine bila olimpijska pobjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOO je zadržao pravo da nakon osam godina ponovno provjeri uzorke s atenskih Igara, a čini se da je u onom Kriveljove pronađeno neko nedopušteno sredstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto me pokušavaju okriviti nakon svih tih godina? Zašto ne pričekaju još osam godina, možda otkriju još nešto? Neću im dati svoju medalju. Držite me za riječ! Zašto bih je dala nekome tko je u Ateni prema prvim rezultatima završio na petom mjestu i nije ni morao ići na doping-kontrolu? Sve je to obična besmislica", zaključila je Kriveljova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike