HAT-TRICK MESIJA / Sudac uništio sjajni 'El Clasico', Barca slavila usred Madrida

Image
Foto: AP

U Madridu je na Santiago Bernabeuu odigrana nevjerojatna utakmica kraljevskog i katalonskog kluba. Barca je pobijedila s 4-3 u okršaju u kojemu je bilo svega - od sedam golova, tri penala, preko crvenog kartona do simuliranja i koškanja.

24.3.2014.
0:07
AP
VOYO logo

U najvećem derbiju španjolskog nogometa, El Clasicu, Barcelona je u nedjelju u gostima na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 4-3 (2-2) u utakmici u kojoj je Lionel Messi zabio hat-trick, te u kojoj su dosuđena tri penala i jedan crveni karton.

Barca je vodila 1-0, potom Real 2-1 i 3-2, da bi na kraju ipak slavila Barcelona sa 4-3. Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je praktično cijeli susret za Real, u 90. minuti zamijenio ga je Morata. Pružio je solidnu partiju, s tim da je imao puno više defanzivnih zadaća negoli inače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 7. minuti Andres Iniesta je zaledio domaće navijače, nakon odlične asistencije Messija. No, vrlo brzo uslijedio je preokret. Karim Benzema u 20. i 24. minuti, oba puta na ubačaj Angela Di Marije, pogađa za vodstvo Reala 2-1.

Benzema je mogao zabiti još dva gola u prvom poluvremenu. U 12. minuti je glavom pucao iznad gola, zatim u 26. je nakon njegova udarca Pique s gol-crte izbacio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj prvog poluvremena, u 42. minuti, Messi zabija za 2-2.

Real ponovno vodi u 55. minuti nakon što je Cristiano Ronaldo zabio iz sumnjivog penala. Naime, Dani Alves ga je oborio desetak centimetara izvan kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije Barcelona je izjednačila na 3-3, a strijelac je bio Messi iz penala. Prethodno je stoper Reala Sergio Ramos srušio Neymara i zbog toga je zaradio crveni karton, pa je Real skoro pola sata imao igrača manje.

Igrača viška Barcelona je naplatila u 84. minuti iz dvojbenog penala, nakon što su Xabi Alonso i Carvajal startali na Iniestu. Sigurni realizator opet je bio Messi, koji je sa ukupno 21 golom postao najbolji strijelac u povijesti Clasica. Prestigao je legendu Reala Alfreda Di Stefana, koji je zabio 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Barcelona je stigla na 69 bodova, jedan manje od vodećeg Reala i drugog Atletica iz Madrida.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo