DALIĆ NEŠTO MORA MIJENJATI: / Stručnjak detektirao ključne probleme reprezentacije

Image
Foto: AFP

Vatreni su malo toga dobro napravili u noći s petka na subotu.

26.3.2018.
14:57
AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se proslavila u prvoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo. Vatreni su u Miamiju izgubili od Perua 2:0. Nije, međutim, rezultat toliko bio zabrinjavajući koliko očajna predstava Vatrenih. Gotovo cijela momčad je podbacila osim Andreja Kramarića, koji je pokazao da je trenutno u najboljoj formi od hrvatskih napadača.

"Mi smo jako loše ušli u utakmicu te primali pogotke na početku prvog i drugog poluvremena. Poslije bismo preuzimali kontrolu nad posjedom lopte i utakmicom, ali to nije bilo dovoljno. Moramo naučiti lekciju. Bolje da smo izgubili sada nego na Svjetskom prvenstvu, a rekao sam svojim igračima da ne možemo pobijediti nikoga ako nismo u potpunosti koncentrirani. Ovakvi ne možemo napraviti ništa. Igrači su u napornoj klupskoj sezoni, bore se za nacionalne titule i Ligu prvaka, no moraju biti pravi u svakoj utakmici", kazao je izbornik Zlatko Dalić poslje susreta uz napomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema isprika, nije bilo dobro. Morali smo nešto mijenjati tijekom utakmice, kako bismo brže prebacivali igru s lijeve na desnu stranu i obrnuto. Pokušali smo i s mlađim snagama, ali nije bilo dostatno za pobjedu. Nismo uspjeli zabiti ni s igračem više, tako da bolji rezultat nismo ni zaslužili. Gubili smo previše lopti, previše dodavali unatrag umjesto prema naprijed, a Peruanci su izrazito brzi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni analitičar i komentator beIN Sporta Matteo Bonetti također je pratio utakmicu Hrvatske te je na Twitteru dobro detektirao jedan od problema ove reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod Hrvaske nije bilo niti jednog igrača koji bi mogao predriblati braniča. Mandžukić je na desnom krilu bio u potpunosti nemoćan. Kalinić je u tako lošoj formi da ga je i Gattuso u Milanu izbacio iz prvog sastava. Nitko od njih nije bio prodoran. Možda bi im nogometaš poput Marka Pjace (koji je zaigrao u drugom dijelu) mogao to ponuditi", kratak je i jasan komentar. No, nije tu stao.

"Rakitić je igrao preduboko. Milan Badelj trebao je biti na njegovom mjestu i dati mu slobodu kako bi mogao ići prema naprijed. Također, zadnja linija je igrala previsoko s dva spora braniča (Vida i Ćorluka), koji su ostavili previše prostora iza sebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo