'imaju dvostruka mjerila / Srpski mediji ogorčeni UEFA-inom kaznom za Hrvatsku: 'Bolje da ih i nisu kaznili'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatska je kažnjena s jednim oduzetim bodom i dvije domaće utakmice bez navijača dok je Savez kažnjen novčanom kaznom od 100.000 eura

23.7.2015.
18:37
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je disciplinska komisija UEFA-e izrekla kaznu HNS-u zbog rasističkog ispada na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Italije na Poljudu, srpski mediji s ogorčenjem su komentirali ishod situacije. 

Podsjetimo, Hrvatska je kažnjena s jednim oduzetim bodom i dvije domaće utakmice bez navijača dok je Savez kažnjen novčanom kaznom od 100.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor N. Todorović tvrdi kako su u pitanju dvostruka mjerila UEFA-e jer "oduzimanje boda i novčana kazna za fašizam nikako ne mogu biti adekvatna kazna. Lažni moralisti iz Nyona zalažu se za borbu protiv rasizma, antisemitizma, fašizma i svih ostalih gorućih problema u nogometu, a kada se ti isti problemi pojave, donose sramotne kazne." 

Isti autor podsjeća i na probleme koji su navijači 'vatrenih' izazvali na utakmici Italije i Hrvatske u Milanu te Hrvatske i Norveške na Maksimiru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA-u štedio nije ni srpski Kurir, koji je slučaj popratio naslovom "Bolje da ih i nisu kaznili", istučući dvostruka mjerila krovne europske nogometne organizacije jer su "Srbiju uvijek kažnjavali većim kaznama za manje izgrede".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo