za svaku pohvalu / Sportaši se ujedinili u borbi za bolesnu Milu (2): Šarić objasnio Amerikancima cijelu situaciju

Image
Foto: Vijesti.hr

Malena Mila koja boluje od leukemije ujedinila je cijelu Hrvatsku

30.3.2019.
14:24
Vijesti.hr
VOYO logo

Već tri dana cijela Hrvatska je ujedinjena po pitanju pomoći dvogodišnjoj djevojčici Mili Rončević koja boluje od leukemije.

Podsjetimo, dvogodišnja Mila boluje od leukemije (akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7) i liječi se u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, a njezina obitelj našla se pred zidom kad su saznali da je njezino liječenje nemoguće uspješno nastaviti u Hrvatskoj i u Europi te se kao posljednja mogućnost otvorilo eksperimentalno liječenje u bolnici u Philadelphiji u SAD-u, no troškovi liječenja iznose više od dva milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciju su se uključili svi, od običnih građana, preko lokalnih uslužnih obrta pa do planetarno popularnih sportaša koji nastupaju pod hrvatskom zastavom. 

U subotu se u akciju uključio i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić koji je na svom Instagramu podijelio podatke o računu za uplatu novca koji je potreban Mili kako bi mogla otputovati na nastavak liječenja u SAD, a zatim je pozvao i druge da se uključe u akciju. Fotografirao se s porukom 'Svi za Milu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram

Sportaši za Milu

Na svojim su društvenim mrežama na akciju jučer i danas pozvali i Ivan Rakitić, Dario Šarić, Ivano Balić, Darijo Srna, Andrej Kramarić... A riječ našeg NBA košarkaša iz redova Minnesote ima posebnu težinu upravo u Philadelphiji, gdje će Mila nadamo se, uskoro započeti svoje liječenje. Šarić je do zime bio član NBA momčadi Philadelphia 76ers, a od 2016. kada je potpisao ugovor sa Sixersima prirastao je srcima lokalnih stanovnika. Toliko da su o Šariću u dvije godine boravka u Philadelphiji snimljeni brojni mini-dokumentarci, a on je stekao nadimak Homie

Šarić je objavio story na engleskom jeziku kako bi njima, ali i svim Amerikancima objasnio o čemu se radio te je pozvao sve da doniraju koliko mogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram

Sportaši za Milu

Veliko srce pokazali su i klubovi iz 3. HNL koji će prihod od svojih utakmica 21. kola koje se igraju u subotu i nedjelju uplatiti za liječenje malene Mile. Neće to biti basnoslovni iznosi, ali svaka pomoć dobro će doći. 

Image
Foto: Instagram

Sportaši za Milu

Oni koji žele uplatiti novac mogu to učiniti na račun: HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo