ANALIZA U STUDIJU NET.HR-A / Željko Kopić zagrebao ispod površine, Argentinci povukli iznenađujući potez protiv Hrvatske: 'To od njih nitko nije očekivao, a imali su pritom i jednu osnovnu ideju'

Stručna analiza Željka Kopića u studiju Net.hr-a

14.12.2022.
19:23
VOYO logo

Zašto Hrvatska nije oplemenila posjed u prvih 30 minuta, što se dogodilo da je obrana Hrvatske bila u slabijem izdanju nego inače, jesu li Argentinci po nečem iznenadili i koliko su se, u stvari, dobro adaptirali na igru naše nogometne reprezentacije? Na ta i ostala pitanja dao nam je odgovor u studiju Net.hr-a Željko Kopić.

Image
FAKTOR X /

Argentina pobijedila Hrvatsku 'specijalnim' sustavom koji su Saudijci srušili s dva gola u 5 minuta: 'Imali su oni problema tijekom turnira, međutim...'

Image
FAKTOR X /

Argentina pobijedila Hrvatsku 'specijalnim' sustavom koji su Saudijci srušili s dva gola u 5 minuta: 'Imali su oni problema tijekom turnira, međutim...'

'Penal je diskutabilan, ali meni je nešto drugo nejasno u čitavoj toj priči'

Dosta je prašine podiglo suđenje Danielea Orsata, talijanskog suca koji je imao nekoliko dvojbenih odluka, od toga zasigurno ona koja je izazvala najveće negodovanje i reakciju i naših igrača, izbornika Zlatka Dalića, isključenog člana stručnog stožera, našeg ratnika Marija Mandžukića, kao i dobrog dijela hrvatske javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U samom uvodu naglasio bi da je ulaskom Hrvatske u polufinale, svim ovim što smo do sad napravili, to je izuzetan uspjeh. Što se tiče samog jedanaesterca, on je sigurno diskutabilan. I ono što je meni nejasno u cijeloj priči je zašto se VAR nije uključio, zašto nije bar jednom još pogledao, bez obzira koliko sudac bio dobro pozicioniran, koliko je bio blizu te situacije?", priča nam Željko Kopić i nastavlja:

'Polufinale je SP-a i ulog je tu ogroman, pogreške se moraju svesti na minimum'

"Mislim da je polufinale SP-a, da je ulog ogroman i oko tog jedanaesterca sigurno je bilo elemenata da se dodatno pogleda. Za mene to prije nije nego je jedanaesterac. Mogućnost pogreške mora se svesti na minimum i ako imamo, a imamo svu moguću tehnologiju", kazao nam je Željko Kopić koji se složio s nama da smo u posjedu bili dominantniji u prvih 30-35 minuta, ali nije bilo energije za nešto više, odnosno posjed je bio jalov, pasivan kako se to popularno voli kazati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo i kasnije imali izraženiji posjed kao i do tog penala, ali do tog penala Argentinci su istrčali u 4-4-2 u čvrstom defanzivnom bloku, vrlo agresivni su bili u toj zoni u kojoj su htjeli da nam ne dopuste ulazak iz druge u treću trećinu. Mi jesmo kroz posjed kontrolirali, ali nismo bili na razini protiv Brazila kvalitetom igre."

Umorni, ali hrabri Vatreni

Kopić je siguran kako sve minute koje su naši nogometaši odigrali na turniru, plus produžeci dva puta, jedanaesterci, emocionalno pražnjenje, fizičko pražnjenje, sigurno da su ostavili traga i da nismo bili do kraja svježi protiv Gauča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što kažeš, sigurno da se onom pravom, kvalitetnom energijom uspjeli nametnuti i Argentina, koja je možda najagresivnija momčad na turniru, nije se bilo jednostavno namenuti."

Željko Kopić je u analizi Argentine za portal Net.hr napisao - kako će biti interesantno vidjeti koliko će se adaptirati Argentinci na našu igru - jesu li Kopića po tome ili u nečem iznenadili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da nitko nije očekivao da će oni izaći u formaciji 4-4-2'

"Mislim da nitko nije očekivao da će oni izaći u formaciji 4-4-2. Oni su dosad na turniru igrali 4-3-3, 4-2-3-1, i protiv Nizozemske u četvrtfinalu 3-5-2. Ovdje su izašli sa dva defanzivna bloka po 4 igrača, s Alvarezom i Messijem. Alvarez igra jako dobar turnir i napravili su tandem koji zaista radi razliku prema naprijed i osnovna ideja im je bila preko agresivnosti i duel igre, preko ogromne količine trke sva 4 ta vezna igrača, ne dozvoliti nama da se razmašemo, da izdominiramo kvalitetom igre i onda preko tih duela i agresivnosti da dođu u situaciju naprijed".

Što je još kazao i o čemu smo razgovarali s Kopićem pogledajte u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo