'GVARDIOL NAS JE IZNENADIO' / Dalić tjedan dana prije SP-a otkrio kakva su nadanja i jesu li svi spremni: 'Liga nacija je pokazala da možemo protiv svih'

Zlatko Dalić gostovao je u emisiji RTL Direkt

13.11.2022.
19:51
VOYO logo

Izbornik Zlatko Dalić gostovao je u emisiji RTL Danas točno tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije kratko je najavio Mundijal.

Image
KANADA, O KANADA /

Možda i najveća nepoznanica u našoj skupini objavila popis za SP: Predvode ih zvijezda Bayerna i sjajni mladi napadač

Image
KANADA, O KANADA /

Možda i najveća nepoznanica u našoj skupini objavila popis za SP: Predvode ih zvijezda Bayerna i sjajni mladi napadač

Popis je jasan, putnici za Katar su poznati, samo smo morali preživjeti ovaj vikend kako bi svi Vatreni u Katar stigli zdravi. Izbornik Dalić veli da za sada nema nikakvih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada je sve u redu, nema loših informacija za sada. Bit će to okej ja se nadam i mislim da ćemo biti svi spremni. Sosa i Juranović nisu igrali za svoje klubove, ali to je samo preventiva. Za Gvardiola se ne moramo brinuti, sve nas je iznenadio, igrao je za Leipzig s maskom", veli.

Image
Foto: Instagram

Joško Gvardiol

Sve je spremno

Za razliku od ostalih velikih natjecanja, reprezentacije neće imati odrađene pripreme, svega nekoliko treninga prije početka SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo priprema kao i prije, imamo samo pet, šest dana. Ostalo nam je par treninga do Maroka, ali igrači su u ritmu iz klubova. Imamo gotovo sve poznato. Očekujem samo da su igrači zdravi i spremni."

Image
Foto: Profimedia

Pedri, Modrić

Reporter RTL-a htio je izvući prvih 11 Hrvatske protiv Maroka, ali izbornik veli: Još razmišljamo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi razmišljamo o tome, ali mislim da nećemo pogriješiti. Pogledat ćemo Maroko, pripremiti se i prilagoditi. Igrat ćemo svoj nogomet, imamo sjajnu igru, sjajnu veznu liniju i moramo igrati svoj nogomet. Držat ćemo posjed i vjerujem u naše igrače."

Nema imperativa

Dalić tvrdi da nema imperativa pred igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim stavljati imperative pred igrače i sebe. Nema imperativa, taj pritisak nije dobar. Mi sami znamo da vrijedimo, vjerujem u igrače, u naš rad. Ništa nećemo preskakati, idemo utakmicu po utakmicu. Imamo kvalitetu, Liga nacija je pokazala da možemo igrati sa svima. Imamo mladost i iskustvo, to je ono što Hrvatskoj treba i vjerujem u našu momčad."

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U Kataru neće biti puno hrvatskih navijača jer je to dalek i skupocjen put. S obzirom na to da se utakmice igraju u neobičnim terminima, upitno je i koliko će se puniti hrvatski trgovi. Dalić o tome ne brine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo da bude pobjeda bit će i slavlja navijača. Nama su navijači velika snaga, naš 12. igrač i ako ćemo imati rezultate sve će to doći na svoje mjesto kao i prije četiri godine", mirno je objasnio.

"Neobično vrijeme uoči Svjetskog prvenstva, inače igrači dolaze izmoreni i idemo na pripreme. Sada nema priprema, ali su u boljoj formi. Mali problem je vrijeme kada se odigravaju utakmice, ali nećemo izdvajati te sitne probleme", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo