Velika zaliha za Maksimir / Smrtonosni Čop dvostruki strijelac u velikoj pobjedi Dinama

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za Europsku ligu Dinamo je u Ploiestiju pobijedio Petrolul 3-1 načinivši veliki korak prema plasmanu u najmasovnije europsko natjecanje.

21.8.2014.
19:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Petrolul je bolje otvorio utakmicu i već je u osmoj minuti imao sjajnu priliku, no udarac FilipeTeixeire je obranio Eduardo. Petrolul je zaprijetio i u 16. minuti, ovoga puta pucao je Mutu, no Eduardo je ponovo bio spreman. Dinamo je prvu priliku imao u 22. minuti kada je Čop sjajnom asistencijom 'gurnuo u vatru' Wilsona, no Portugalac je očajno pucao.

Pojačanje 'Modrih' pristiglo iz Sportinga moglo je bolje reagirati i dvije minute kasnije, no još jednom je bio neprecizan. Hrvatski prvak je stigao do vodstva u 29. minuti. Antolić je ubacio iz kornera, Mutu igrao rukom, a Čop sigurno realizirao kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji su u posljednjim trenucima prvog dijela uspjeli izjednačiti, nakon sjajne akcije Filipea Teixeire i vrhunske realizacije Tamuza. Teixeira je solo akcijom probio Dinamovu sredinu i odlično uposlio Tamuza koji je prošao pored Šimunića i Šimunovića i svladao Eduarda.

Prvu ozbiljniju priliku u nastavku susreta vidjeli smo u 60. minuti kada je ponovno pokušao Wilson, najopasniji Dinamov igrač, ali je njegov udarac sa 16 metara lako obranio domaći vratar. Pet minuta kasnije sa 30-tak metara je pucao Tamuz, no ovoga puta pored gola. U 68. minuti u dobroj situaciji je bio Mustivar, no srećom i on je bio neprecizan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 20-tak minuta Petrolul je bio sve ofenzivniji i u 78. minutu Tamuz je gurnuo Mutua u matnu priliku. No, bivši rumunjski reprezentativac je loše pucao. Kazna je uslijedila dvije minuta kasnije nakon sjajne akcije Brozovića, Pinta i Čopa. Brozović je gurnu loptu iza rumunjske obrane Pintu koji je ubacio, a Čop udarcem glavom po drugi put svladao Pecenha.

U samoj završnici susreta Rumunji su ostali s igračem manje nakon što je Gerardo Alves isključen zbog oštrog prekršaja. Slobodan udarac je izveo Machado pogodišvi u same rašlje za konačnih 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat se igra za sedam dana na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo