Čilić priprema feštu / 'Slavit ćemo po cijelom Manhattanu, nadam se da neće biti Mamurluk 4'

Image
Foto: AP Images

Na pitanje što će učiniti s tri miljuna dolara, rekao je: 'Iskreno, ne razmišljam o tome iako je u pitanju velik novac. Podijelit ću sa svojim timom. Oni su to definitivno zaslužili'.

9.9.2014.
12:39
AP Images
VOYO logo

New York Times osvrnuo se na pobjedu Marina Čilića na US Openu, a prisjetio se i trijumfa Gorana Ivaniševića u Wimbledonu prije 13 godina.

Goran je i dalje zvijezda, a sada se dokazao kao trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su na konferenciji imali puno pitanja, pišu Sportske novosti.

"Prije svega u moj tim je donio opuštenost i ogromno znanje. Sve što radimo na trenizima je zabavno, zapravo sve što radite s njim je zabavno. Goran je sjajan tip koji ima ogromno srce. Svakom će pomoći", kazao je Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo dogovorili suradnju, sjeli smo za stol i prvo što mi je rekao je da previše razmišljam o taktici. Da se fokusiram na sebe, a da manje razmišljam kako će protivnik igrati. Kazao mi je da moram biti agresivniji. Nije mi bilo lako promijeniti svoj pogled na igru, no onda, iz tjedna u tjedan, vidio sam da ta nova praksa ima rezultate", pojasnio je Čilić.

Na pitanje gdje je bio kad je Goran osvojio Wimbledon, nasmijao se i rekao: "To me svi pitaju, a vjerujem da svaki Hrvat zna odgovor na to pitanje. Bio sam u teniskom kampu, a mi djeca smo bili zaljepljeni za TV. Kada je konačno osvojio bila je ludnica, skakali smo okolo... Bila je ludnica u cijeloj Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i kako objašnjava uspjehe hrvatskog tenisa.

"Mi nemamo trening kampove kao velike zemlje poput Francuske i Španjolske. U Hrvatskoj svi koji se bave sportom puni su emocija, i u pobjedi i u porazu. Oni koji to uspiju kontrolirati i koji se nakon poraza nastave boriti, oni na kraju i uspiju. Mislim da je to ono što nas određuje", odgovorio je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za bivšeg trenera Boba Bretta rekao je: "On me je puno naučio, stvorio je temelje zbog kojih danas tako dobro igram i jako sam mu zahvalan na svemu".

Pitali su ga i kako će proslaviti naslov, a on je 'izvalio' kao iz topa: "Najavili su mi da u utorak imam dugi dan, a u srijedu odlazimo. Večeras ćemo onda slaviti. Gdje? Po cijelom Manhattanu. Samo se nadam da neće biti Mamurluk 4...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što će učiniti s tri miljuna dolara, rekao je: "Iskreno, ne razmišljam o tome iako je u pitanju velik novac. Podijelit ću sa svojim timom. Oni su to definitivno zaslužili".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo