SKROMNI UČINAK NAJVEĆE PORTUGALSKE ZVIJEZDE: / Cristiano Ronaldo, domovina te treba, vrijeme je da nešto odigraš

Image

Sva očekivanja Portugalaca na ovom Euru na plećima su Cristiana Ronalda.

14.6.2016.
11:31
VOYO logo

Kao 19-godišnjak debitirao je na Euru 2004., kad su Portugalci poraženi u finalu protiv autsajdera Grka. Na tom je natjecanju Ronaldo zabio dva gola i najavio velike stvari s Portugalom, koje se kasnije ipak nisu ostvarile.

Devet golova na šest velikih natjecanja

Dosad je Ronaldo nastupio na šest velikih natjecanja, Potugal nije propustio ni jedno od 2004. godine, igrajući na tri europska i tri svjetska prvenstva. Razočaravajući je golgeterski učinak najboljeg portugalskom nogometaša koji je ukupno zabio devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno gledajući, Ronaldo je skupio 126 utakmica u nacionalnom dresu od debija 2003. godine i zabio 58 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji je bio na prošlom Euru kad je postigao tri pogotka i s još petoricom igrača (Mandžukić, Balotelli, Torres, Dzagojev i Gomez), podijelio naslov najboljeg strijelca.

Ronaldo zabio 35 golova u Primeri

Ove sezone Cristiano Ronaldo je zabio 35 golova u Primeri (ukupno 51 u sezoni) , samo je Luis Suarez bio učinkovitiji s 40 golova u Primeri (ukupno 59).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Ibrahimovićem će najbolji portugalski strijelac pokušati biti prvi igrač koji je zabijao na ukupno četiri europska prvenstva.

Portugal je, uvjetno rečeno, u najlakšoj skupini na ovom Euru, a obrane Austrije, Islanda i Mađarske trebale bi imati velikih problema zaustaviti rasnog strijelca. Zato nacija s pravom od njega očekuje da Portugal povede daleko na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo