podržali ih i političari / Skandalozan potez švicarskog lista: Pozvali navijače da simbolom dvoglavog orla podrže reprezentaciju

Image
Foto: Facebook

Dio švicarskih političara iskazao je podršku Shaqiriju i Xhaki nakon kazni zbog njihovih proslava pogodaka, a tamošnji list Blick napravio je po mnogima skandalozan potez

27.6.2018.
8:48
Facebook
VOYO logo

Iako je utakmica između Švicarske i Kostarike odigrana prije četiri dana, proslava pogodaka Xhake i Shaqirija, koji su bili strijelci za pobjedu Švicaraca, još uvijek ne silazi s naslovnica svjetskih sportskih dnevnika. 

Dvojica od brojnih Albanaca u redovima švicarske nogometne reprezentacije najzaslužniji su za pobjedu protiv Srbije, no golove su proslavili pokazujući rukama dvoglavog orla, što je u Srbiji shvaćeno kao provokacija oko koje su se uzbunili čak i političari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je jučer kaznila albanski dvojac, ali i kapetana Stefana Lichtsteinera, koji im se pridružio u slavlju. Ukupno će platiti 25.000 švicarskih franaka.

Rasprava se povela i u Švicarskoj, u kojoj živi velik broj kako Albanaca, tako i Srba, zbog čega su tenzije tijekom utakmice bile na visokoj razini, a došlo je i do nekoliko sukoba tijekom utakmice na ulicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio švicarskih političara iskazao je podršku Shaqiriju i Xhaki, a tamošnji list Blick napravio je po mnogima skandalozan potez - pozvao je čitatelje i navijače da iskažu podršku reprezentativcima objavljivanjem svojih fotografija na kojima pokazuju "dvoglavog orla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike