kakav otac, takav sin / Sin Michaela Schumachera sjeda za volan Ferrarijeva bolida: 'Čast mi je što me uspoređuju s ocem'

Najveći vozač u povijesti Formule 1 više od pet godina oporavlja se od teške skijaške nesreće, a od njegova nasljednika očekuju se velike stvari

29.3.2019.
19:57
VOYO logo

Sin legendarnog Michaela Schumachera sjeda za volan Ferrarijeva bolida. 20-godišnji Mick izabran je za vozača koji će testirati najnoviji bolid iz Ferrarijeve radionice.

Ovoga vikenda čeka ga i debi u Formuli 2 pa je sve jasnije da se ozbiljno sprema za ulazak u Formulu 1 kojom je godinama dominirao njegov otac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav otac, takav sin. Ili povijest se ponavlja.

Za četiri dana u Bahreinu će testirati Ferrarijev bolid. 24 godine nakon što je to prvi put učinio njegov otac Michael. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što me uspoređuju s ocem nikad mi nije bio problem. Prilično je jednostavno. Za mene je uspoređivanje s najboljim vozačem u povijesti Formule 1 cilj koji želim postići. Imati ga kao uzora i kao oca je nešto jako posebno i osjećam se počašćen što me uspoređuju s njim. Mogu samo učiti i pokušati se poboljšati", rekao je Mick Schumacher. 

Za volanom Ferrarijeva bolida Michael Schumacher osvojio je pet od ukupno sedam naslova svjetskog prvaka. I upisao većinu od rekordne 91 pobjede. Vjerojatno je najponosniji što je dio slavne talijanske momčadi postao i njegov 20-godišnji sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi dojam koji sam imao s Ferrarijem bila je srdačnost. Primili su me u obitelj koja je uvijek bila dio moje obitelji. Pretpostavljam da je ova kombinacija jako, jako pozitivna za obje strane. I da, jako sam sretan", dodao je Mick. 

Prošle sezone Schumacher mlađi osvojio je titulu prvaka Formule 3. I onda je krenulo. Postao je član Ferrarijeve akademije, izabran je kao testni vozač i za Ferrari i za Alfa Romeo, a ovog vikenda za Prema Racing vozit će svoju prvu utrku u Formuli 2. Kaže, bez pritiska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene to nije pritisak, nego prilika. Vidim potencijal da se dalje razvijam, vidim više timova, naučim više od njih, primijenim to u Formuli 2 i izvučem korist iz toga", zaključio je Schumacher mlađi. 

I onda nastavi očevim stopama. Najveći vozač u povijesti Formule 1 više od pet godina oporavlja se od teške skijaške nesreće, a od njegova nasljednika očekuju se velike stvari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo