DOPINŠKA AFERA / Sandra Perković u suzama

'Ja sam skroz protiv dopinga, ovo je najgore što mi se moglo dogoditi', u suzama je priznala 20-godišnja Zagrepčanka kojoj prijeti šest mjeseci suspenzije.

26.6.2011.
10:26
VOYO logo

Sandra Perković bila je pozitivna na dopinškoj kontroli nakon mitinga Dijamantne lige u Šangaju i Rimu, ali olakotna joj je okolnost to što nije znala da uzima nedopušteno sredstvo.

Direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić je na konferenciji za medije u prostorijama Hrvatskog atletskog saveza rekao da će se njihova kazna (onu koju izriče nacionalni savez op.a.) znati za 7 do 10 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20-godišnja Zagrepčanka je, pak, u suzama priznala da je uzimala nedopuštene supstance, ali ne s namjerom.

"Žao mi je što smo se sastali u ovim okolnostima. Ja sam skroz protiv dopinga, ovo je najgore što mi se moglo dogoditi. Nikada nisam očekivala da će se moje ime povezati uz doping, dogodilo se nešto slučajno. Sezona je završena, ali vratit ću se jača nego prije. Ja se nadam da ću bacati na olimpijskim igrama", rekla je uplakana europska prvakinja u bacanju diska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve će ovo najvjerojatnije uzeti u obzir i Međunarodna atletska federacija pa se očekuje kazna do šest mjeseci.

Tome se nada i Sandra koja bi tako ipak trebala nastupiti na sljedećim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. jer zabranu nastupa na OI imaju samo oni atletičari koji budu suspendirani na razdoblje duže od pola godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bavim se dopingom, nit' me zanima što treba uzimati da bi se disk bacao dalje. Cijeli život igram čisto. Uvijek sam bila protiv dopinga, i dalje ću biti. Smatram da se svojim tijelom, radom, snagom i upornošću mogu dovesti disk na velike daljine", zaključila je hrvatska rekorderka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo