'IMAMO DOBRU EKIPU' / Matej Mandić: 'Nije se dogodila kemija s Perkovcem, iako sam imao dobar odnos s njim, a Dagur Sigurðsson iza sebe ima rezultate'

Image

Matej Mandić i Zvonimir Srna za Net.hr su dali kraće intervjue. 'Manda' nam je komentirao i novog izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije Dagur Sigurðssona

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

29.2.2024.
12:33
VOYO logo

Poznati Islanđanin Dagur Sigurðsson, 50-godišnji stručnjak, novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, te je u četvrtak ujutro i službeno predstavljen na konferenciji za novinare.- Više o tome čitajte - OVDJE.

Image
ŠPOLJARIĆ NOVI ČLAN STOŽERA /

Dagur Sigurdsson novi je izbornik rukometaša: 'Znam kako želim da Hrvatska igra'

Image
ŠPOLJARIĆ NOVI ČLAN STOŽERA /

Dagur Sigurdsson novi je izbornik rukometaša: 'Znam kako želim da Hrvatska igra'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija 3. ožujka igra novu utakmicu protiv Rumunjske, ovog puta u Koprivnici. Susret je jako bitan u kvalifikacijama za EP. Gledajte ga u prijenosu UŽIVO od 17.00 na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak smo kratko porazgovarali sa zvijezdama RK Zagreb i reprezentativcima Hrvatske - golmanom Matejom Mandićem i lijevim vanjskim Zvonimirom Srnom u Fresh Corneru na Tifonovoj benzinskoj u Velikoj Gorici.

Matej Mandić nam je rekao kako je bilo priča o Zlajinom povratku, ali kako nitko ništa nije točno znao. I onda je došao na trening i čuo veliku vijest. Zlaja vjerojatno dolazi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono, legenda je kluba, za sve nas je to prava stvar. Pomoći će ekipi koliko može", istaknuo je Mandić.

Upitali smo ga i o novom izborniku Dagur Sigurðssonu. Znalo se danima da će on biti Perkovčev nasljednik, Govorio nam je u konktekstu kad se dogodi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dobra stvar. Ovaj čovjek (Dagur Sigurðsson, op.a) iza sebe ima rezultate. Volio bih da napravimo dobre rezultate. Da odemo na OI, uzmemo medalju ako Bog da... imamo dobru ekipu. Tko se razumije u rukomet može zaključiti da hrvatska rukometna reprezentacija ima dobru ekipu, potentnu ekipu, puno materijala za budućnost. Puno mladih igrača koji će trajati deset godina. Možda petnaest i više. Nadam se da ukoliko novi izbornik to posloži, da možemo u narednim godinama očekivati neke medalje".

Goran Perkovac je dao sve od sebe, ali niste kliknuli vi igrači s njim. Što se dogodilo na toj 'liniji, u bitnoj vezi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A je. Mislim, ne znam, nije se dogodila ta kemija. Nije moje da komentiram", odmah nam je dao do znanja Matej Mandić. Nismo odustali na prvu...

Između igrača i izbornika se nije dogodila kemija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije moje da komentiram. Imao sam s Goranom Perkovcem dobar odnos i s trenerom golmana Valterom Matoševićem. Meni je taj odnos najvažniji. Dobro sam funkcionirao i sa svojim suigračima na EP u Njemačkoj. To mi je isto jedna od najbitnijih stvari, krucijalna bih rekao. Dobro sam se uklopio u momčad", zaključio je Matej Mandić, dobri naš Manda.

Veselin Vujović nam je za vrijeme trajanja EP-a rekao kako je Zvone Srna za njega najbolji obrambeni igrač Europe. Rekli smo Zvonimiru Srni to. ..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"(Smijeh).Hvala Vuji, on je bio prvi trener u Zagrebu, koji me doveo u Zagreb. Povukao me sa posudbe, tako da... hvala mu. Lijepe riječi od jedne takve veličine, imali smo odličan odnosa. Hvala mu", izjavio je Zvonimir Srna.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nije se mogla sakriti informacija da je Zlatko Hovat opet u Zagrebu. Došao je na razgovor još prije nekoliko dana, pa bio na utakmici protiv Sesveta, priča nam Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo što je Zlaja dao za hrvatski rukomet i RK Zagreb. Odličan čovjek, jako pozitivan. O igračkim kvalitetama ne treba pričati", naglasio je posebno Zvone Srna i nastavio:

"Zlaja Horvat nam se vratio i sretni smo. On je naš dugogodišnji igrač i kapetan. Vujo je otišao u Nexe. Lijepa je da su takve veličine u hrvatskoj ligi, da su se vratili u hrvatsku ligu. Bit će zanimljivo prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo