IZNAD SVIH HRVATSKA! /

Večeras na RTL-u pratite rukometni klasik, Hrvatska - Francuska: 'Ostavite srce na terenu i pokažite tko je Hrvatska'

'Znamo tko je Francuska, kakve igrače ima međutim isto znamo da smo mi dobri', kazao je Petar Metličić

13.1.2022.
19:00
VOYO logo

Počinje rukometna euforija, a Hrvatska ju u mađarskom Szegedu otvara najtežom mogućom utakmicom, protiv favorita cijelog Europskog prvenstva. No, protiv Francuza Hrvatskoj će pomoći bijelo-crveni huk navijača s tribina koji tijekom cijelog dana stižu u Mađarsku.

Hrvatske budnice u Mađarskoj! Ovo će za narednih dana biti gotovo drugi dom hrvatskih navijača. Tu će se pripremati za prve tri utakmice. Ovu prvu, večerašnju, kažu, sigurno dobiva Hrvatska:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo pobjedu. Idemo do kraja", kazao je Berislav Sudar iz Bizovca.

"Do pobjede", poručuje Danijel Marković iz Popovca.

"Očekujem borbenost. Borba, na nož", rekao je Zoran Kos iz Ludbrega.

Među navijačima najviše je Slavonaca.

"Ostavite srce na terenu i pokažite što je Hrvatska, tko je Hrvatska, evo, nadamo se da ćemo proći skupinu, ništa drug", kazao je Mario Kurkelec iz Vinkovaca.

No neki su za bodrenje rukometne reprezentacije prevalili i prilično velik put.

Image
Slovenci ispred nas /

Kladionice izbacile prognozu za Euro: Kaubojima male šanse za naslov, Danci favoriti

Image
Slovenci ispred nas /

Kladionice izbacile prognozu za Euro: Kaubojima male šanse za naslov, Danci favoriti

"Došli smo iz okolice Stuttgarta. Ostat ćemo do nedjelje. Znači, gledamo danas utakmicu i protiv Srbije isto", rekao nam je Mivan Vori.

U Szegedu se navija cijeli dan, još od prve jutarnje kavice.

"Došli smo probudit uspavani Seged, navijat za našu Hrvatsku i danas je taj dan. To smo mi došli. Idemo", kazao je Igor Ančurovski iz Pleternica.

A tu su, kao i svakog rukometnog prvenstva, poznata lica naših sukomentatora.

"Vjerujem da će bit sve dobro, a za atmosferu ne sumnjam da će bit dobro, ali atmosferu uvijek nose rezultati. Što budu bolji rezultati to će bit bolja atmosfera. To je tako jednostavno", izjavio je Goran Šprem, stručni sukomentator RTL-a.

Ipak, u ovoj uigranoj ekipi, netko nedostaje. Kolega Vargek prvenstvo će pratiti od kuće jer je u izolaciji.

"Njegovo vrijeme je prošlo. Marko, možeš se spremat za penziju", poručio je Šprem.

"Oni misle da će to sad bit opušteno, ali nije to baš tako lako. Malo ćemo morat tu napravit reda", poručila je Ivona Hemen, voditeljica emisije Vrijeme je za rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi, kažu naši sugovornici, jesu jaka momčad, ali ima Hrvatska svoje adute.

"Puno igrača hrvatskih dobiva prvi put pravu priliku. Trebaju izvuć itaj dišpet, trebaju dat sve od sebe. Možda ih iznenadimo. Uvijek treba vjerovati u pobjedu pa ćemo vidjeti", kazao je Drago Vuković, stručni sukomentator RTL-a.

"Teško je išta prognozirat. Još ne znamo uopće u kakvom ćemo sastavu igrat. Čudna vremena, čudno prvenstvo tako da se nadam da ćemo bit kompletni, da će nam se pridružit Cindrić i Marić tako da budemo što kompetitivniji Francuskoj. Znamo da je jako težak protivnik", izjavio je Petar Metličić, stručni sukomentator RTL-a.

Svjesni su toga i igrači.

"Znamo tko je Francuska, kakve igrače ima međutim isto znamo da smo mi dobri. Nismo se bez veze pripremali na ovo mjesec dana i sigurno da ćemo sutra ići po pobjedu", kazao je Ante Gadža, hrvatski rukometni reprezentativac.

"Motivacija ne može bit veća i idemo dat sve od sebe i kako treba", poručio je Ivan Martinović, hrvatski rukometni reprezentativac.

Podršku kao i dosada, itekako imaju! Idemo kauboji!

A o atmosferi u Szegedu uživo nam je više rekla RTL-ova reporterka Maja Oštro Flis te je porazgovarala sa Slavkom Husnjakom, predsjednikom kluba navijača.

Došlo je nekoliko tisuća navijača iz svih dijelova Hrvatske, neki su došli čak iz Njemačke. Maja Oštro Flis posjetila je jedino, službeno organizirano okupljanje hrvatskih navijača.

Slavko Husnjak komentirao je broj navijača koji su stigli u Szeged.

„Sve su karte rasprodane za hrvatski sektor. To je negdje 2500 do 3000 naših fanova tako da će biti luda atmosfera kao i uvijek kada igra Hrvatska“, kazao je Husnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekih sat vremena došao je jedan autobus iz Zagreba s navijačima koji su došli isključivo za ovu prvu utakmicu i odmah idu natrag.

„Došli su organizirano s dva autobusa, jedan iz Osijeka i jedan klub  navijača Bijeli lavovi iz Zagreba koji su se priključili ovoj fan zoni. Ovo je ujedno i najveća fan zona u Szegedu“, rekao je Husnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je organizaciju s obzirom na koronavirus i krajnji rezultat utakmice koji se očekuje s obzirom na pomlađenu reprezentaciju .

„Jedan dio navijača koji nije cijepljen ima mali problem zbog PCR testova. Nisu baš jeftini, ali zbog Hrvatske i to plaćaju i dolaze i sve ide svojim tokom“, kazao je Husnjak.

„Jedan razlike je dovoljan, samo da pobijedimo. Vjerujemo u tu mladu reprezentaciju i nadam se da ćemo ponoviti one uspjehe koje smo imali. Bit će gusto jer je u uvijek gusto kad Hrvatska igra“, poručio je Husnjak.

„U subotu je još veća navala,  očekuje se više karata kojih nema, sretnici koji su uspjeli kupiti kartu će biti u dvorani. Dvorana će biti krcata i mislim da će duplo više ljudi biti u gradu“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo