EP U RUKOMETU 2022 /

Hrvatska pobijedila Srbiju u grotlu Szegeda, Martinović, Čupić i Lučin heroji Kauboja

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Slijedi nam još utakmica protiv Ukrajine koju moramo pobijediti u posljednjem kolu skupine C

15.1.2022.
22:00
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju 23:20 u drugom kolu razigravanja po skupinama Europskog prvenstva.

Po šest golova za Hrvatsku postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, pet je dodao Tin Lučin, dok su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić s četiri gola bili najbolji kod Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šunjić jedan od ključnih u pobjedi

U dvoboju koji je praktički odlučivao o drugom putniku u drugi krug natjecanja iz ove skupine uz sigurnu Francusku Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja.

Iskusni Čupić otvorio je utakmicu iznudivši isključenje suparničkog igrača u prvom napadu, a onda je postigao i prva dva gola na dvoboju te dao ton čitavoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino vodstvo Srbije dogodilo se sredinom prvog dijela kada je bilo 6:7, ali tada se "probudio" Cindrić i s tri gola do odlaska na odmor odveo Hrvatsku do 11:9.

Izbornik Hrvoje Horvat je u drugom dijelunapravio promjenu na vratima i umjesto indisponiranog Pešića uveo Šunjića što se pokazalo punim pogotkom. Upravo je Šunjić s tri vezane obrane kod rezultata 12:11 omogućio novi bijeg na 14:11.

Slijedi Ukrajina

Deset minuta prije kraja bilo je 19:15, dvije minute prije zvuka sirene i 23:18 te je Hrvatska izborila važnu pobjedu.

Za prolazak u drugi krug Hrvatska još treba u ponedjeljak od 18 sati svladati otpisanu Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola vodi Francuska s četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova.

Hrvatska - Srbija 23:20

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Uzastopna dva pogotka Hrvatske i gotova je ova utakmica.

58' Ivan Martinović zabija, vjerojatno za pobjedu! Sjajan pogodak! 

57' Šunjić opet brani čist šut s krila. Kako je ovo bilo važno za Hrvatsku.

55' Bogdan Radivojević zabija još jedan gol sa sedam metara, ali čini se da nema baš previše vremena na satu, nedovoljno da bi Srbi tu došli do preokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Što sad radi Lučin, probio je sam srpsku obranu i zabio svoj peti gol. Sjajnu utakmicu igra Tin Lučin, svoju najbolju u kratkoj reprezentativnoj karijeri.

50' Idemo sad prema pobjedi, to se može slobodno reći. Izradio je Cindrić akciju za Čupića koji ovo ne bi promašio ni s povezom na očima. +4 je za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Sjajno igra Tin Lučin. Zabija svoj četvrti pogodak iz četiri pokušaja. Možemo mu se samo nakloniti svi danas. 

46' Kukić zabija novi pogodak za Srbiju i slijedi time-out.

43' Lučin izvodi odličan šut, ali s druge strane nismo bili spremni na brzi centar Srba i to je nešto što moramo izbjegavati.

41' Presjekli smo kontru Srba i Čupić je zabio za povećanje vodstva Hrvatske. Još smo uvijek na tri gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Vraća to Darko Đukić na +2 sa sedam metara, a istom mjerom sa sedam metara odgovara Ivan Martinović. Ovo je njegov peti pogodak.

38' Sjajna obrana Mate Šunjića, još jedna u nizu, a Čupić zabija za +3 Hrvatske. Sad nam je ovo puno ugodnija situacija nego u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Darko Đukić je zabio gol za Srbiju i ponovo smo na 1 razlike. Teška utakmica, prava bitka.

31' Počelo je drugo poluvrijeme, a Srbija je odmah zabila za početak, no uzvraća Hrvatska na drugoj strani.

30' Luka Cindrić zabio je još jedan gol za kraj prvog dijela. I sad Hrvatska ide na odmor u lijepoj prednosti od dva pogotka. Cindrić i Martinović naši su najbolji igrači s po tri pogotka.

28' Teška je ovo utakmica s malo golova, Cindrić je opet pokazao svoju kvalitetu i poravnao, a onda je Lučin zabio za 10:9 iz čiste kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Ni iz čega Srbija dolazi do pogotka, zbilja su u ovom trenu imali puno sreće.

22' Cindrić je pokazao koliko je opasan u tranziciji, projurio je brzo preko cijelog terena, vidio je rupu u obrani Srbije i pogodio za 8:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Marsenić zabija za prvo vodstvo Srbije na utakmici. Gotovo je bio označen pasiv, ali pogodio je srpski pivot. Jaganjac nas vraća na 7:7 odličnom solo-akcijom.

17' Radivojević se promiče u najboljeg igrača Srbije u ovoj utakmici, zabio je gol iz penala za poravnanje rezultata.

15' Tin Lučin zabija svoj prvi gol na utakmici, ali na drugoj strani Srbi potvrđuju da su u dobrom ritmu, zabija Borzaš gol.

12' Radivojević zabija još jedan pogodak u ovoj iznimno tvrdoj utakmici. Na drugoj strani projektil Martinovića za 5:3. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' Ivan Pešić obranio je sada čistu šansu, ovo je bilo jako bitno.

8' Fantastična akcija Srbije, bio je to cepelin s krila na krilo i pogodak za 3:2. Na drugoj strani Halil Jaganjac pogađa za 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' Odlično je da smo skenuli malo pozornost na zbivanja na terenu. Martinović je zabio za Hrvatsku, a na drugoj je strani odgovorio Marsenić koji se vratio iz suspenzije.

3' Odličan ulazak Ivana Čupića u utakmicu, zabio je svoj drugi pogodak na utakmici, Srbi su izgubili već dvije lopte.

2' Nekoliko je puta već prekinuta utakmica, čaše su letjele s tribina. A dotad je Čupić zabio za vodstvo Hrvatske.

2' Počelo je žestoko, Čupić je stradao u u duelu, dobio je u glavu i Marsenić je dobio dvije minute odmah. Utakmica je nakratko prekinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica u Szegedu. Sretno, Hrvatska! Odmah žuti karton na startu, Borzaš je požutio.

20.20 Uskoro kreće utakmica u Szegedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.14 Pomoćnik izbornika Horvata Ivano Balić porazgovarao je prije utakmice s RTL-ovom reporterkom Ines Godom Forjan.

20.02 RTL-ova reporterka Maja Oštro Flis javila se iz Szegeda s tribina, evo kakva je atmosfera u Pick Areni, u kojoj uskoro počinje utakmica:

19.49 Javio se uživo i David Mandić, hrvatski reprezentativac koji danas ne smije nastupiti jer je dobio plavi karton. Javio se putem holograma.

19.39 RTL-ov sukomentator Filip Brkić javio se iz Szegeda uoči utakmice sa Srbijom, a društvo mu je pravio Nikša Kaleb, legenda hrvatske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.37 Kaže Pero Metličić da je ovo najgore rukometno prvenstvo ikad. Organizacija je strašno teška.

19.28. Francuska pregazila Ukrajinu 36:23. Hrvatska mora pobjediti Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.00. Hrvatski navijači okupirali Szeged. Dvorana se puni i očekuje se sjajna atmosfera na današnjoj utakmici.

18:05 Dvorana se lagano puni, a danas su hrvatski i srpski navijači zajedno navijali po gradu.

Image
Foto: pixell.hr

17:57 - I Matej Mandić pozitivan na Covid – 19, potvrdio je Hrvatski rukometni savez. U sastavu za večerašnju utakmicu su trojica novih igrača Željko Musa, Marin Jelinić i Valentino Ravnić.

17:47 - Zvonimir Srna neće danas nastupiti protiv Srbije, izvijestila je naša novinarka Ines Goda. Dobra vijest je da se vraća pivot Marino Marić.

Susret Hrvatske i Srbije najvjerojatnije odlučuje pitanje tko prolazi u drugi krug natjecanja, a tko će nakon treće utakmice skupine C spakirati kofere i otići kući. Hrvatska će protiv Srbije, nažalost, biti uskraćena za nekoliko igrača.

Nakon utakmice s Francuskom otpali su Leon Šušnja i Lovro Mihić nakon dva pozitivna nalaza na koronavirus. Šušnja i Mihić zajedno su dijelili sobu, tako da se nadamo da novih pozitivnih slučajeva neće biti.

Umjesto njih u reprezentaciju uskače veteran Željko Musa. Pivot je za nas odigrao brojna natjecanja, a uvijek je oduševljavao svojom požrtvovnošću, snagom i fenomenalnom obranom. Uz Musu dolazi i Valentino Ravnić, 26-godišnje lijevo krilo.

Srbija također u problemima

Ipak, ni naši susjedi nisu prošli puno pogodnije s ozljedama. Recimo, zbog ozljede nema Petra Nenadića, uvjerljivo najboljeg srpskog igrača. Pod upitnikom su i Nemanja Zelenović i Milan Ilić,  koji se oporavljaju od koronavirusa.

Međutim, Srbija i dalje izlazi na teren s fantastičnim kadrom igrača. To je dokazala i uvjerljiva pobjeda protiv Ukrajine s osam razlike. Gol protiv Kauboja brane Vladimr Cupara,Milian Bomeštar i Tibor Ivanišević.

Darko Đukić i Bogdan Radivojević utrpali su zajedno devet golova Ukrajincima, a za toliko golova potrošili su jednaki broj udaraca. Tu je i Živan Pešić, kao i Mijajlo Maršenić koji drže srpsku 6-0 obranu...

Ne zna se hoće li Duvnjak i Cindrić igrati

Poznato je da su najbolji hrvatski igrači i nositelji reprezentacije Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić prošli tjedan završili u samoizolaciji nakon što su obojica bili pozitivni na koronavirus.

Obojica su se, u međuvremenu, oporavili. Međutim, Cindrić mora očistiti proces testiranja u Szegedu, a upitno je i u kakvoj je formi nakon borbe s virusom. Ohrabruje činjenica da je prošao kroz blage simptome.

Duvnjak se, s druge strane, borio i s ozljedom leđa. Zbog rehabilitacije je propustio susret s Francuzima, ali nadamo se da će se vratiti u ključnoj utakmici prvenstva.

Hrvatska je posljednji put izgubila od Srbije u upećatljivom polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine. Od tad, Hrvatska je upisala četiri pobjede, a jedan susret završio je remijem. 

Utakmica je na rasporedu u 20 sati i 30 minuta. Prijenos utakmice pratite ekskluzivno na RTL-u, s početkom u 19:25 i emisijom "Vrijeme je za rukomet".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo