KLJUČNI TRENUTAK / Nova zvijezda Kauboja otkrila nam što se događalo nakon plavog kartona: 'Jednu stvar nismo trebali napraviti'

Image
Foto: Hrvatski rukometni savez

Nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Francuske pred kamere portala Net.hr stao je Tin Lučin i prokomentirao cijeli susret, kao i sporne sudačke odluke

14.1.2022.
19:54
Hrvatski rukometni savez
VOYO logo

Svi smo s nestrpljenjem čekali početak utakmice Europskog rukometnoga prvenstva jer smo znali da nas odmah na početku čekaju stari znanci, Francuzi. Dvorana se punila i punila i na kraju su ju ispunjavali Hrvati.

Na krilima svojih navijača Hrvatska rukometna reprezentacija pokušala se osvetiti Francuzima za poraz u kvalifikacijskim utakmicama za Olimpijske igre, ali nažalost, nisu uspjeli. Pred punom Pick Arenom u Szegedu Kauboji su poraženi rezultatom 22:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA HRABRO PALA OD FRANCUSKE /

Mandić dobio plavi karton, hrvatski klinci oduševili do isključenja; Srbiju moramo dobiti za drugi krug

Image
HRVATSKA HRABRO PALA OD FRANCUSKE /

Mandić dobio plavi karton, hrvatski klinci oduševili do isključenja; Srbiju moramo dobiti za drugi krug

Bez velikog trojca

Bez Domagoja Duvnjaka koji je još uvijek pozitivan, a nisu nastupili niti Luka Cindrić i Marko Mamić, protiv snažne Francuske nije se moglo.

Cindrić i Mamić su jučer bili negativni i odmah su krenuli za Szeged. Međutim, njihov drugi test je bio granično negativan pa je EHF odbio izdati zahtjev za njihov nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat: 'Došlo je do pada koncentracije'

Nakon utakmice razgovarali smo s izbornikom Hrvojem Horvatom koji i dalje smatra kako je pomlađivanje reprezentacije bila ispravna odluka.

"Previše smo respektirali protivnika, ta kombinacija Francuske i otvaranje rostera mladim igračima, promašili smo i dosta čistih šansi u tranziciji, a oni su to sve znali dobro kazniti. Došlo je do pada koncentracije i nervoze i te stvari trebamo izbrisati", rekao je Horvat za naše kamere nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi karton koji je uništio sve

Utakmicu je obilježila 48. minuta kada je Hrvatska u samo 12 sekundi "zaradila" tri isključenja. Zbog prekršaja je prvo isključen Srna, potom je zbog prigovora dvije minute kazne dobila i hrvatska klupa, a onda je grub prekršaj na Nikoli Karabatiću napravio David Mandić zbog kojeg je kažnjen crvenim kartonom, ali i plavim kartonom.

Plavi karton je dodatna kazna koja se dodjeljuje nakon grubog prekršaja ili nesportskog ponašanja nekog igrača te je nakon njega potrebno ispuniti izvještaj o incidentu koji se dogodio u spornom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, to znači da Mandić neće igrati u sljedećoj utakmici, a disciplinska Komisija EHF-a donijela je odluku o jednoj utakmici suspenzije što znači da će Mandić propustiti dvoboj protiv Srbije. Reprezentaciji se zato priključio Marin Jelinić.

Mandić: 'Neću igrati protiv Srbije'

Mandić je tu spornu situaciju nakon utakmice prokomentirao za naše kamere:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu nije bilo nikakve namjere, jednostavno se spustio u koljenima i što je tu je. Dobio sam crveni i plavi karton i sada neću igrati protiv Srbije. Ne znam kako će reprezentacija u toj utakmici bez mene. Ja sigurno neću imati, ali ima tu još puno alternativa, izbornik će odlučiti što i kako dalje", rekao nam je Mandić.

Čupić i Lučin najbolji u hrvatskim redovima

U hrvatskim redovima su najbolji bili Ivan Čupić sa šest pogodaka, od kojih su pet bili pogodci iz sedmeraca, i Tin Lučin s četiri pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučin je za naše kamere prokomentirao poraz od Francuske i objasnio koje su stvari mogli malo drugačije napraviti.

"Ostaje žal, nismo dobro ušli u utakmicu, prvih deset minuta bili smo pod dojmom, a oni su to znali naplatiti. Oni su iskusna ekipa, sada ništa, trebamo se okrenuti sljedećoj utakmici", rekao nam je Lučin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučin: 'To je prelomilo utakmicu'

Na pripremama u Osijeku sedmerci nisu išli od ruke našoj reprezentaciji, ali Čupić je protiv Francuske zabio svih pet semderaca.

"Znamo da je Čupko uvijek mirne ruke, nisam se nakon tih promašaja u Osijeku. Tu i dalje ima još nekih stvari za popraviti i mislim da protiv Srbije moramo biti još bolji i u obrani i u napadu i sa istim ovakvim pristupom i mislim da će onda biti dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučin je prokomentirao i spornu sudačku odluku na utakmici kada je Hrvatska ostala bez Mandića i zaradila tri isključenja.

Ključni trenutak

"Mislim da su ta tri isključenja i plavi karton prelomila utakmica. I mi smo se tu malo više počeli baviti sucima, a ne sa sobom, tako da ne treba gledati suce, trebamo gledati sebe. Suci sude kako sude, ali mislim da je to bio ključan trenutak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što im je izbornik poručio na time-outu?

Nakon toga je izbornik Horvat pozvao time-out, a Lučin nam je otkrio što im je on tada rekao:

"Plan je bio da ne probamo primiti brzi gol, imati što više loptu u našim rukama i da napravimo izmjenu na vrijeme da se vratar može vratiti na gol, ali teško se kada ostanete s tri igrača u polju", kazao nam je Lučin pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušali smo i sa 7 na 6, čak smo i dali neke lake golove, ali jednostavno nismo se uspjeli do kraja vratiti."

'Protiv Srbije se bacamo na glavu'

Hrvatsku u subotu očekuje ogled protiv Srbije koja je u prvom kolu pobijedila Ukrajinu s 31:23, a Lučin vjeruje da su spremni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete očekivati da ćemo se opet baciti na glavu i dati sve od sebe. To nam je utakmici biti ili ne biti i moramo svi dati sve od sebe. S pristupom kao što je bio danas, mislim da ne da Hrvatska može, nego da i hoće to proći."

Osvrnuo se i na sjajnu podršku hrvatskih navijača u Pick Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fantastična je atmosfera bila. Navijači su nam bili sedmi igrač i vjetar u leđa. Podržavali su nas kada je išlo i kada nije išlo. Neki jesu bacali čaše, ali to ih valjda ponese atmosfera, ali toga ne bi trebalo biti", zaključio je Lučin.

Što nam je još Lučin otkrio pogledajte u videu, a sve utakmice Europskog rukometnog prvenstva možete pratiti na RTL Televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo