MIRZA DŽOMBA / 'Ako budemo ovako igrali protiv Srbije i Ukrajine, problema neće biti. Taj momak je hrvatsko otkriće, a plavi karton prvi put vidim'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Mirza Džomba (44) za Net.hr komentira utakmicu Hrvatske i Francuske: 'Ako ovako budemo odigrali protiv Srbije i Ukrajine, trebali bi proći. Gledao sam utakmicu Srbije i Ukrajine i slažem se, i Srbija i Ukrajina po prikazanom su puno manja kvaliteta od Hrvatske'

13.1.2022.
22:57
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ok, izgubili smo od Francuza (22-27), ali s ovakvom igrom protiv Srbije u subotu u Szegedu (RTL će prenositi utakmicu na glavnom kanalu uz emisiju "Vrijeme je za rukomet") u 2. kolu skupine C Eura, pa nakon toga protiv Ukrajine, morali bi dobiti spomenute i proći u drugi krug natjecanja.

Image
HRVATSKA HRABRO PALA OD FRANCUSKE /

Mandić dobio plavi karton, hrvatski klinci oduševili do isključenja; Srbiju moramo dobiti za drugi krug

Image
HRVATSKA HRABRO PALA OD FRANCUSKE /

Mandić dobio plavi karton, hrvatski klinci oduševili do isključenja; Srbiju moramo dobiti za drugi krug

Kapetan Ivan Čupić sa šest i senzacionalno otkriće Tin Lučin s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok su Hugo Descat sa sedam i ubojiti Dika Mem sa šest golova bili najefikasniji kod Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar otpor Hrvatske

Hrvatska je i bez Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, kao i Marića i Mamića, pružila dobar otpor favoriziranoj Francuskoj iako je loše započela susret, a uz loše otvaranje u drugom dijelu sami smo nekako ponudili Francuzima konačnih +5 za njih. Možda i ključni trenuci dogodili su se u 48. minuti kada je Hrvatska u samo 12 sekundi "zaradila" tri isključenja. Bila je to prava rovovska bitka dva rukometna giganta, pravi Classico...

Zbog prekršaja je prvo isključen Zvonimir Srna, potom je zbog prigovora dvije minute kazne dobila i hrvatska klupa, a onda je grub prekršaj napravio David Mandić nad Kentinom Maheom, a zbog kojeg je kažnjen crvenim kartonom, odnosno plavim, zbog kojeg neće igrati protiv Srbije. Proslavljeni bivši hrvatski rukometaš, legendarni Mirza Džomba (44), protagonist brojnih bitaka Hrvatske i Francuske, javio nam se odmah nakon utakmice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Složit ću se s vašom opservacijom, ako ovako budemo odigrali protiv Srbije i Ukrajine, trebali bi proći. Izgubili smo dva boda na startu, naravno uz ovakve okolnosti mislim da je to neka realna situacija. Gledao sam utakmicu prije naše i slažem se s vama, i Srbija i Ukrajina po prikazanom su puno manja kvaliteta od naše", kazao nam je u uvodu razgovora Mirza Džomba i nastavio:

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Mirza Džomba i Nikola Karabatić vodili su nekad velike bitke.

"Stoga, mislim da ne bi trebalo biti problema, posebno ako se vrati jedan od naša dvojca, ma može obojica. Realno, s njima i bez njih, to nije ista reprezentacija. Trebaju nam Dule i Cindra, kao i Marić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Lučin oduševio, otkriće protiv Tricolora

Tin Lučin uletio je kao zamjena i oduševio. On je senzacionalno otkriće za Hrvatsku protiv Francuske. Nadamo se kako će i protiv Srba i Ukrajinaca pokazati kvalitetu i biti na nivou. Slažete li se?

"Znate kako je to u sportu općenito, 'dok jednom ne smrkne, drugom ne svane'... Opravdao je Tin Lučin povjerenje da, a bio je 4 opcija. Realno, stjecajem okolnosti Tin Lučin je došao u ovu poziciju, iskoristio je šansu. Sigurno će sad biti u užem izboru. Dobio je na samopouzdanju, Horvat i Hrvatska dobili su igrača na vanjskoj poziciji. On je, što se tiče vanjske linije, najviše pokazao danas protiv Francuza. Izdvojio bih još i Čupića, obadva pivota Šušnju i Šipića, obrana je na trenutke izgledala rastrčana, kvalitetna. Mem je pokazao da može zabiti kad god hoće u Francuskoj, izvanserijski igrač... Protiv Francuza baš moraš dobiti batina, namučiti se... Kroz 60 minuta su držali obrambeni ritam, koji nismo mogli pratiti. Izgubili smo dva boda, ali dobar dojam ipak ostaje. Da, čudno je to za reći u porazu, ali baš tako nekako je. Problema ne bi trebalo biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je David Mandić dobio plavi karton, malo je bilo onih koji su znali što je to uopće plavi karton. Skoro pa čitava nacija je zazujala na taj termin. Jeste li vi kad čuli za to ili vidjeli?

Plavi karton zbunio naciju

"Da, i ja isto to prvi put vidim, nemam pojma. Bio je to trenutak s tri igrača u polju, gadno je bilo, ali dobri smo bili i tu, općenito smo bili dobri. Sticajem okolnosti, koliko je tu debitanata, pokazali su htjenje i srce. Kvalitetu imaju, pomalo, doće to na svoje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Gadža je dosta radio sa Šipićem i Šušnjom, Tin Lučin isto je podvaljivao loptu na crtu. Imamo novu dobru vanjsku liniju i dva igrača koja se mogu mijenjati i koja se dobro nadopunjavaju na poziciji srednjeg vanjskoj. Kako to komentirate i je li vas utakmica malo vratila u one igračke dane i bitke s Francuzima?

"Nažalost, veoma često je to ovako izgledalo, da smo izgubili. To je već na desetke takvih ispričanih priča, da smo izgubili od njih, a ostavili dobar dojam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Karabatić i kad ne igra, on-igra! Na trenutke je bio neprimjetan, ali radi razliku jednim potezom.

"Čovjek mašina, poštovanje do neba, dalje od toga ništa", zaključio je Mirza Džomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo