Euro 2022. / Prve reakcije naših rukometaša nakon pobjede protiv Islanda; Pešić: 'Bolji smo od Nizozemske i to ćemo pokazati'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dramatična utakmica odlučena je u posljednjem napadu u kojem je Hrvatska bila sretnija i spretnija od Islanđana te je odnijela pobjedu 23-22.

24.1.2022.
17:28
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija je odigrala treću utakmicu drugog kruga protiv Islanda te upisala i prvu pobjedu u skupini 1. Dramatična utakmica odlučena je u posljednjem napadu u kojem je Hrvatska bila sretnija i spretnija od Islanđana te je odnijela pobjedu 23-22.

Najbolji kod Kauboja bio je Tin Lučin sa šest golova te Ivan Martinović i Ivan Čupić s pet. Kod Islanda najbolji je bio Orri Þorkelsson sa šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od heroja susreta svakako je bio Ivan Pešić koji je odradio fantastičnu utakmicu. Evo kako je naš vratar prokomentirao susret u koji Kauboji nisu najbolje krenuli.

"Zadnjih desetak minuta imali smo četiri ili pet golova prednosti, ali nismo sve mirno priveli kraju. Falila je disciplina u napadu i oni su se vratili u egal. Ipak, pokazali smo karakter i u drugom poluvremenu pa i na samom kraju susreta te se vratili i pobijedili", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Legenda legendi /

Shaquille O'Neal objavio gol našeg reprezentativca na Instagramu

Image
Legenda legendi /

Shaquille O'Neal objavio gol našeg reprezentativca na Instagramu

Napokon se razbranio i odigrao sjajan susret protiv Islanda, pa se osvrnuo i na susret s Nizozemcima.

"Danas se dosta toga posložilo i imao sam veliku pomoć od obrane. Za Nizozemsku ćemo vidjeti. Prvo moramo vidjeti tko je živ, tko je zdrav. Skupit ćemo glave kao što smo to i danas napravili. Danas smo dokazali da nije bitno poluvrijeme, moramo igrati cijeli susret i boriti se do kraja. Mislim da smo kvalitetniji od Nizozemske i da ćemo to i pokazati", zaključio je Pešić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Martinović je istaknuo da su momčadskom igrom došli do pobjede nakon lošeg ulaska u utakmicu.

"Najvažnije je da je pobjeda tu. Loše smo krenuli i oni su pobjegli na četiri, pet razlike. Obrana nam je bila loša, a oni su zabijalo lake pogotke. Ipak, vratili smo se na dvije razlike do poluvremena, a u nastavku smo promijenili mentalitet. Igrali smo jedan za drugog, Pešić je skupio više obrana. Oni se nisu predavali do samog kraja, ali nismo ni mi. Pokazali smo da možemo i na kraju smo slavili", započeo je Martinović pa istaknuo što je bilo najvažnije za bolju igru u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatili smo da moramo biti angažiraniji, da moramo igrati i ponašati se kao obitelj. Borili smo se jedni za druge i to se vidjeli u drugom poluvremenu. Napravili smo dobar niz. Ja sam i nakon Danske najavio da želimo završiti s dvije pobjede, sad imamo dan odmora i spremni ćemo dočekati Nizozemce", rekao je na kraju naš desni vanjski.

Pred novinare je izašao i heroj utakmice protiv Islanda Ante Gadža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitao bi dečkima. Takva borba i takva požrtvovnost. Dogovorili smo se da ćemo svaku utakmicu davati sve od sebe iako smo ispali iz polufinala koje smo jako željeli. Sjajno drugo poluvrijeme je bilo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo