Utakmica za pamćenje / Prisjetite se trilera između Kauboja i Norveške: Nevjerojatni Duvnjak zabijao kad je bilo najpotrebnije

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kauboji su od silnih emocija padali na parket, publika je bila u ludilu, a našu reprezentaciju čekalo je fantastično finale protiv Španjolaca.

22.3.2022.
10:30
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Polufinale Europskog rukometnog prvenstva 2020. između Hrvatske i Norveške ostati će zapamćeno kao jedna od najdramatičnijih utakmica naše reprezentacije. Susret je išao u produžetke, a konačni rezultat bio je 29-28...

Ova utakmica možda je i najbolja koju je kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak igrao u dresu Hrvatske. Zabijao je najbitnije pogotke u trenucima kada nije išlo s niti jedne druge strane. Duvnjak je susret završio s osam golova i četiri asistencije, a veliki suparnik bio mu je Sander Sagosen s deset golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je išla u produžetke nakon što je Magnus Jondal zabio za 23-23 trideset sekundi prije kraja susreta. Prvi gol u produžecima strpao je Duvnjak s deset metara za vodstvo od 24-23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavio dušu i tijelo na terenu

Upravo je Duvnjak poslao utakmicu u drugi produžetak, kada je u doslovno posljednjem činu prvog produžetka u 70 minuti zabio sedmerac. Duvnjak je igrao 68 minuta i 24 sekunde od 80 minuta ovog susreta. 

Odlučujući pogodak zabio je Željko Musa, samo pet sekundi prije kraja utakmice nakon herojske obrane Marina Šege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo su scene za pamćenje, Kauboji su od silnih emocija padali na parket, publika je bila u ludilu, a našu reprezentaciju čekalo je fantastično finale protiv Španjolaca, gdje smo ipak završili sa srebrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo