Europsko prvenstvo / Oni su zabili najviše za naše: Dvojac na vrhu očekivano nosio Hrvatsku, jedan dečko iz anonimnosti oduševio sve

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Martinović je na prvenstvu zabio 37 pogodaka i u ovom je trenutku deveti šuter cijelog natjecanja.

26.1.2022.
21:15
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je remijem protiv Nizozemske 28-28 završila Europsko prvenstvo te zaključila drugi krug s dva poraza, pobjedom i remijem. Naša reprezentacija s ovog neobičnog i

U tom dvoboju prvo ime je bez sumnje bio fantastični Ivan Martinović koji je zabio čak 12 pogodaka iz 17 pokušaja te je tom rijetko viđenom partijom izbio je na vrh hrvatske liste strijelaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Moglo je bolje /

Kraj za Hrvatsku: Provjerite koje je mjesto na Euru zauzela naša reprezentacija

Image
Moglo je bolje /

Kraj za Hrvatsku: Provjerite koje je mjesto na Euru zauzela naša reprezentacija

Martinović je na prvenstvu zabio 37 pogodaka i u ovom je trenutku deveti šuter cijelog natjecanja. Moćni desni vanjski je za te pogotke potrošio povelik broj lopti te se zaustavio na 57 posto realizacije. Prvenstvo je počeo nešto slabije sa samo tri pogotka protiv Francuza, a najlošija utakmica turnira mu je bila kao i cijeloj reprezentaciji protiv Crne Gore, u kojoj je zabio samo jedan šut od pet pokušaja. Iskupio se već spomenutom simultankom protiv Nizozemaca.

Otkriće turnira

Nakon njega drugo ime na listi najboljih strijelaca je prekaljeno desno krilo Ivan Čupić koji je zabio 29 od čega je više od polovine s crte sedmerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće iznenađenje na popisu je mladi Tin Lučin koji je prije prvenstva bio potpuna nepoznanica navijačkom puku no vrlo brzo se prometnuo u uzdanicu reprezentacije. Odličnim partijama protiv Srbije, Ukrajine i Islanda privukao je pozornost ovaj igrač Wisle Plock te s 28 golova na kontu naznačio da se na njega u budućnosti može ozbiljno računati na njega.

Top listu hrvatskih strijelaca zatvaraju Šipić s 21 te Marić i Cindrić s po 13 golova. Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela turnira je Islanđanin Omar Ingi Magnusson s 49 pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo