Kvalifikacije / Prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko rukometno prvenstvo: BIH teško stradala u Grčkoj, Talijani zamalo iznenadili Sloveniju

Image
Foto: screenshot

Odigrane su četiri utakmice prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u rukometu

16.3.2022.
22:25
screenshot
VOYO logo

Odigrane su prve utakmice prvog kvalifikacijskog kruga za Svjetsko prvenstvo u rukometu. Odigrano je četiri od šest predviđenih utakmica. Bjelorusija je ranije suspendirana te su Farski otoci prošli u drugi krug kvalifikacija isto kao i Finska koja je trebala igrati protiv Ukrajine. Ukrajinci su odustali od natjecanja te će reprezentacija Finska igrati u drugom krugu kvalifikacija protiv Hrvatske.

Slovenija teškom mukom protiv Italije

U dvobojima koji su odigrani u srijedu navečer najnapetije je bilo u ogledu Italije i Slovenije u kojem su Azzuri pružili neočekivano jak otpor favoriziranim Slovencima. Talijani su do 35. minute imali prednost od čak četiri pogotka no u tijekom 10 minuta bez pogotka dopustili su slovenskoj reprezentaciji da izjednači pa i povede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
povijesni intervju /

Ljutiti Ivano Balić: 'Gadi mi se ovaj rukomet'

Image
povijesni intervju /

Ljutiti Ivano Balić: 'Gadi mi se ovaj rukomet'

Ipak pobjednik nije bio poznat do posljednje dvije minute kad Slovenija odlazi na dva pogotka prednosti. Savini je u posljednjoj minuti tek uspio ublažiti poraz i postaviti konačnih 28:29.

Izraelci iznenadili Litvu, Grčka pregazila BiH

U susretu Litve i Izraela možemo reći da je došlo do malog iznenađenja jer su Izraelci pobijedili sudionike ovogodišnjeg EURA s 28:24. Utakmica je imala zanimljiv tijek jer su Litavci na poluvrijeme otišli s 13:10 da bi u 17 minuta drugog dijela Izrealci napravili nevjerojatan preokret te došli na 22:16. Naposljetku je Litva smanjila na prihvatljiva četiri pogotka zaostatka na krilima Aidenasa Malasinskasa koji je bio prvo ime susreta s 11 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak je poraz doživjela Bosna i Hercegovina u Grčkoj. BIH se nakon prilično izjednačenog prvog dijela (12:10) u potpunosti raspala u nastavku te je naposljetku poražena s 24:17. U grčkim redovima je izuzetno raspoložen bio Charalampos Mallios koji je zabio više od polovine svih golova svoje ekipe, točnije njih 13.

U posljednjem ogledu u srijedu susrele su se reprezentacije Slovačke i Belgije. Slovačka je preokretom u drugom dijelu došla do male, ali vrijedne pobjede (28:26) te na uzvrat ide s plus dva iz prvog susreta. Belgijanci su na poluvrijeme otišli s prednošću od četiri pogotka prednosti no u drugom dijelu nisu izdržali te su Slovaci prvo izjednačili u 38. minuti da bi desetak minuta kasnije došli u prednost koju nisu ispuštali do kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo