U Mađarskoj / Nexe otvara EHF kup kod Jakova Vrankovića: 'Bit će to ružna utakmica'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U petak Nexe će biti gost mađarske Tatabanye u prvom kolu grupne faze EHF kupa

7.2.2019.
18:16
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon osiguranog plasmana na završnicu SEHA lige pred našičkim rukometašima drugo je natjecanje u kojemu bi željeli ostaviti dublji trag.

Nexe i mađarska Tatabanya dobili su čast da u petak otvore novu sezonu EHF kupa u kojemu je hrvatski doprvak prošle sezone bio na milimetar do Final Foura, no tamo se na kraju našao berlinski Füchse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj će iskorak Našičani tražiti ove godine, a upravo bi im Tatabanya, u kojoj igra hrvatski reprezentativac Jakov Vranković, trebala biti glavni protukandidat za prolazak skupine čiji je favorit Hannover-Burgdorf, dok je makedonski Rabotnički velik uspjeh napravio i samim ulaskom u ovu fazu.

"Očekujem jednu tvrdu utakmicu, čak rukometno i ružnu, nikako ne lepršavu kao što smo imali posljednju u Našicama", poslao je "pravi" poziv gledateljima trener Hrvoje Horvat preko službene klupske stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to jedan teški rat, Mađari su teškaška ekipa s jednom granitnom obranom, pa se moramo prije svega naoružati strpljenjem te u obrambenom dijelu uzvratiti jednakom borbenošću i agresivnošću. Ukoliko ne pristupimo takvim stilom, nećemo imati šansu tamo upisati bodove."

Mađari su se profilirali kao treća ekipa u svojoj državi iza nedodirljivih Veszprema i Pick Szegeda, no ne baš tako nedodirljivih jer su kod kuće već svladali Veszprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo favoriti, ali puni smo samopouzdanja i idemo probati iznenaditi te pobijediti. Igramo vrlo dobro i ako na tom tragu nastavimo dalje, možemo se nadati bodovima protiv Tatabanye što bi bio veliki uspjeh i kapital za dalje.”

Budući da je završnica SEHA lige osigurana, Nexe se može u potpunosti fokusirati na Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro je da igramo na svim frontovima, SEHA ligi, Kupu Hrvatske i EHF kupu te što se krećemo prema našim ciljevima samouvjereno puni samopouzdanja. Trebamo voditi brigu o sebi i o tome kako ćemo se mi prezentirati i u kakvom ćemo biti izdanju te ako smo mi onakvi kakvi možemo biti, ne bojimo se nikoga. Obećajem da ćemo dati sve od sebe, ostati s dvije noge na zemlji i gurati dalje marljivo prema našem cilju", završio je Horvat.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo