Jedino vodstvo / Nexe gubilo 59 minuta pa tri sekunde prije kraja pogodilo za veliku pobjedu u Mađarskoj!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

S prvim i jedinim vodstvom Nexe je odnijelo velike bodove s terena izravnog konkurenta

8.2.2019.
20:45
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Kakva utakmica na otvaranju nove sezone EHF kupa. Nexe je pobjedom, ogromnom pobjedom, krenulo u grupnu fazu tog natjecanja i širom si otvorilo vrata prolaska.

Kvalitativno treću mađarsku momčad Tatabanyu, koja je igrala 100 km izvan svoje dvorane koja ne udovoljava kriterijima, Našičani su srušili iako su gubili 59 minuta, a za prvo i jedino vodstvo tri sekunde prije kraja pogodio je Leban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav rasplet definitivno nije bio izgledan nakon četvrtine utakmice. Bespotrebna žurba u napadu i tehničke greške koštale su Našičane velikog zaostatka odmah na startu. Domaćini su preko Miloša Vujovića koji je gađao iz svih pozicija stvorili 6:2 u devetoj minuti, a tamo gdje je stao on, nastavio je Rumunj Grigoras.

U 17. minuti Mađari su imali dvostruko više golova na kontu (12:6) i ozbiljno je prijetilo da Našičani budu razbijeni već u prvih 30 minuta jer se tri minute ranije ozlijedio i jedini desni vanjski Buvinić (koljeno).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije hrvatski doprvak stigao je samo na dva gola minusa, no na poluvrijeme je otišao s 14:18. Vujović je početkom drugog dijela pogodio za 20:15 da bi tada Gadža s tri gola u nizu vratio Horvatovu momčad u igru.

Kod 21:22 Nexe je imalo i napad s igračem više, no gubi loptu, a Mrđenović dobiva isključenje, pa je Tatabanya održavala prednost i zahvaljujući Carevoj žurbi koji je gađao s gola na gol za izjednačenje, a ni u novom pokušaju za egal Gadža nije na crti našao Tomića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, hrvatski je predstavnik držao korak, Vranješ je u 58. promašio zicer kod 27:26, a u sljedećem napadu Šipić konačno doveo dvoboj do izjednačenja točno 80 sekundi prije kraja. Prvog nakon 0:0.

U posljednjoj minuti Car je upisao najvažniju obranu utakmice, Nexe je imalo 15 sekundi za pobjedu i Leban iz prodora s lijeve strane zabija svoj prvi pogodak za ogromno slavlje Našičana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EHF kup, skupina B, 1. kolo:

Tatabanya - Nexe 27:28 (18:14)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tatabanya: Božović 4, Pasztor 3, Vujović 8, Juhasz 2, Sipos 1, Rozner, Nagy, Szekely, Borzas 1, Bartucz, Ilyes, Rosta, Grigoras 5, Denes, Fekete, Vranješ 3

Nexe: Lelić, Car, Šipić 4, Gadža 6, Leban 1, Eter, Zrnić 4, Mrđenović, Barišić Jaman 2, Buvinić 3, Jelinić 6, Lončar 1, Lavrič, Tomić, Jaganjac, Vida 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključenja: Tatabanya 3/3, Nexe 3/4

Sedmerci: Tatabanya 8 minuta, Nexe 12 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo