Lino Červar priredio horor Zagrebu, pa izgubio sve!

Uzvratna utakmica osmine finala rukometne Lige prvaka između Zagreba i Metalurga u Areni pretvorila se u veliku dramu. Zagreb je pred 10.

24.3.2012.
21:51
VOYO logo

Zagreb je među osam najboljih momčadi Europe. U uzvratnoj utakmici osmine Lige prvaka, Zagreb je uz sjajnu obranu, ali i uz puno promašenih zicera i suđenje koje je odgovaralo gostima, pobijedio Metalurg 26:21 (12:10).

Metalurg je iz prvog ogleda u Skopju imao gol prednosti (19:18), ali Zagreb je u uzvratu unatoč tome bio apsolutni favorit. U Areni se skupilo oko 10.000 navijača (od toga tristotinjak Makedonaca), koji su od prve minute zdušno navijali i vodili domaćine prema pobjedi. No, ona nije bila nimalo izvjesna, unatoč sjajnom početku Obrvanove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih dvadeset minuta, Balić i društvo izborili su šest golova prednosti, činilo se da je sve gotovo, a onda je Lino Červar pozvao time-out i sasvim okrenuo tijek susreta. Zagrebašima kao da su se odrezale noge i ruke, promašivali su zicere kao na traci, a Makedonci su u zadnjih deset minuta prvog dijela smanjili razliku na samo minus dva (12:10). Lino je slavodobitno podignuo ruke na odlasku u svlačionicu.

U nastavku je Zagreb odmah povećao razliku na četiri gola, ali Metalurg je uzvratio istom mjerom, s dva uzastopna pogotka. Sve do deset minuta prije kraja, Zagreb je teškom mukom, uz puno promašenih zicera održavao jedan do dva gola razlike, a onda u samoj završnici uspio prednost podići na četiri gola i do kraja ju povećati na sigurnih pet, uz gromoglasnu podršku cijele Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo jako teška utakmica, no koncentrirana završnica donijela nam je pobjedu. Zasluženo smo otišli dalje protiv teškog protivnika", rekao je Obrvan.

Najbolji su kod Zagrebaša bili Zlatko Horvat sa sedam pogodaka, a po četiri su dodali Marko Kopljar i Manuel Štrlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon dugo vremena igrali smo jednu utakmicu s ulogom favorita, možda se nismo dobro spremili za to pa je bilo oscilacija", komentirao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo