Nije loše / Lijepo je biti Šveđanin: Pogledajte kolike su premije dobili prvaci Europe u rukometu

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Švedski savez ima pravilnikom standardiziran sustav nagrađivanja te su prema svojim sportašima vrlo darežljivi

3.2.2022.
11:35
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Švedska reprezentacija se dokopala naslova europskog prvaka po rekordni peti put u povijesti. Velika rukometna sila je čekala titulu kontinentalnog prvaka čak dvadeset godina i naposljetku su im se karte posložile kada su u dramatičnom finalu u Budimpešti doslovno u posljednjim trenucima susreta pobijedili Španjolsku.

Ova skandinavska zemlja je svoje heroje nagradila bogatim premijama za uspjeh na Euru. Inače, Švedski rukometni savez ima ustaljeni pravilnik o premijama. Osvajanjem titule su igrači zaradili po 125 tisuća kruna. Osim toga Savez im plaća 900 kruna dnevnica te 5 tisuća kruna po utakmici kojih je bilo na turniru osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
šteta /

Kraj sezone za jednog od najboljih igrača na svijetu

Image
šteta /

Kraj sezone za jednog od najboljih igrača na svijetu

Jednostavnom računicom dolazimo do cifre od 181 200 kruna što bi bilo oko 17.500 eura po igraču. Naravno to je cifra koju su zaradili igrači koji su nastupili u svim susretima na natjecanju.

Treba napomenuti da je iza Švedske najuspješnija rukometna godina u posljednjih 15-ak godina. Naime, plasirali su se na Olimpijske igre, osvojili svjetsko srebro i naposljetku sve okrunili europskim naslovom. Oni koji su sudjelovali u svim uspjesima mogli su od premija zaraditi i više od 30 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo