LEGENDA ZA NET.HR O POLUFINALU SP-A: / 'Jasno je što je glavna snaga Norvežana, a jedna stvar u Hrvatskoj je sramotna!'

Image
Foto: AFP

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak s početkom u 20.45 u poznatoj dvorani Bercy igrat će polufinale Svjetskog prvenstva.

26.1.2017.
14:03
AFP
VOYO logo

"Hrvatska po meni za sada izgleda jako dobro. Mislim da protiv Norveške imamo jako mnogo šansi. Igrali smo često s njima, ali to je sada jedna nova ekipa. Međutim, imamo šansi izboriti polufinale", izjavio je za Net. hr bivši hrvatski reprezentativac VedranZrnić.

‘IGRAJTE ZA NJIH…’: Pročitajte pismo koje je motiviralo Kauboje za veliku pobjedu protiv Španjolske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako postoje segmenti igre u kojima Hrvatska još može napredovati.

Glavna prijetnja

"U igri s krila, ali i polukontrama može biti bolja, iako je protiv Španjolske bila jako dobra. Obranu smo u četvrtfinalu odigrali jako dobro i vratari su bili jako dobri. LukaStepančić bi mogao igrati mnogo bolje. Mogao bi se više uključiti u igru i preuzeti ulogu Marka Mamića. Vidjet ćemo kako će on izgledati i hoće li ponoviti svoju igru iz utakmice sa Španjolskom", poručio je Zrnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako će vanjski šut biti dobar onda imamo šanse protiv Norvežana. Uz uvjet da obrana ostane na ovoj razini", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna prijetnja Hrvatskoj je visok tempo igre, karakterističan za norvešku reprezentaciju.

"Imaju brzu tranziciju igre, tipičnu za Skandinavce. Imaju dobra krila i agresivnog vratara. Također, imaju jako brze šuteve, što nama u dosta segmenata odgovara. Manje nam odgovara onakva igra kakvu igraju Španjolci, praktički tiki taka", smatra proslavljeni hrvatski rukometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skandinavci su uvijek takvi, ili ćeš ih rasturiti ili će oni tebe rasturiti. Trebamo ući u 'meso', i ako uđu u naš mlin, onda imamo mnogo šansi. Moramo mnogo trčati. Oni su dosta mladi kao i naša ekipa. Moramo im trkački parirati i onda će sve biti u redu", smatra Zrnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća zvijezda

Osvrnuo se potom i na najveću norvešku zvijezdu, 21-godišnjeg Sandera Sagosena.

DOBRO ZAPAMTITE OVO LICE: Ima samo 21 godinu i najveća je prijetnja Duvnjaku i društvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je vižljast igrač i dosta skočan. Ako mu šut ne ide, igra jako dobro za ekipu, ali ako mu ide, onda preuzima odgovornost i 'šajba' po golu. Mlad je i svjestan svojih mogućnosti i tu moramo jako paziti. Mislim da Musa i Gojun imaju recept za njega. Mora se igrati agresivno i od početka pokazati tko je gazda u obrani", kaže nekadašnji svjetski prvak i olimpijski pobjednik.

Jedna stvar tijekom ovog Svjetskog prvenstva, inače, posebno mu je zasmetala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je sramota!'

"Praktički na televiziji, osim jedne naše, nemaš gdje gledati utakmice. Ja ih pratim na internetu. To je sramota za našu državu. Da se to ne može organizirati. To je sramota. Zato je teško analizirati igru drugih reprezentacija. Praktički ti mogu reći bilo što, ali gdje da pratim utakmice", smatra Zrnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijem da rukomet nije nogomet i da nikada neće biti tako praćen, ali barem smo mogli gledati utakmice naše skupine ili neke druge zanimljive. Barem jedna televizija koju plaćamo.... Da nitko nije preuzeo jednu grupu ili barem malo više utakmica. I sad javnost hoće neke pametnije izjave. Znam ja sve te igrače poimence, a ne znate ih vi i cjelokupna javnost", završio je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo