Kvalifikacije za EURO / Kraljice šoka traže revanš protiv iznimno motiviranih Ukrajinki: 'Mislim da će nam biti jako teško igrati protiv njih'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Osim kvalitetne i motivirane reprezentacije Ukrajine, Hrvaticama posao otežavaju i brojne ozljede. Naime, na ovom okupljanju nema čak pet standardnih reprezentativki, a Čamila Mičijević i Ivana Kapitanović su upitne za nastup

20.4.2022.
12:25
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u srijedu u Grazu igra presudni kvalifikacijski dvoboj protiv Ukrajine u 18 sati. Kraljice šoka imaju imperativ pobjede, jer su prvu utakmicu protiv svojih današnjih protivnica iznenađujuće izgubile.

Hrvatska reprezentacija je desetkovana ozljedama te će osim izuzetno motiviranih Ukrajinki glavobolje izborniku Nenadu Šoštariću zadavati i sužena rotacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od onih koje nisu potpuno zdrave je i vratarka Ivana Kapitanović za koju se Šoštarić nada da će ipak biti spremna za dvoboje koji će odlučiti o plasmanu na kontinentalnu smotru.

'Imamo pritisak rezultata, ali zato i igramo'

Pritisak je velik no Kapitanović smatra da to ne mora imati negativan učinak na igru naše ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kvalifikacije za EURO /

Pred presudnu utakmicu za odlazak na Euro, Valentina Blažević poručuje: 'Žao nam je Ukrajinki, ali mi moramo pobijediti'

Image
Kvalifikacije za EURO /

Pred presudnu utakmicu za odlazak na Euro, Valentina Blažević poručuje: 'Žao nam je Ukrajinki, ali mi moramo pobijediti'

"Važnost utakmice nije opterećenja, ne znam zašto bi trebalo biti. Možda imamo pritisak rezultata, ali zato i igramo. Meni je općenito tako draže igrati, jer se zna važnost i osjeti se koliko je bitno. Nemamo zašto biti opterećene, to je rukomet. To svi znamo, to svi radimo i trebamo uživati kako bi pokazali najbolje što znamo, jer mislim da se u ovim kvalifikacijama nismo prikazale u najljepšem svijetlu", konstatirala je Kapitanović s nadom u dobar rezultat.

Dotaknula se naša vratarka i prvih protivnica u završnom dijelu kvalifikacija – reprezentacije Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će biti jako teško igrati protiv njih baš zbog te specifične situacije koja se događa možda njihovim roditeljima koji su ostali tamo, njihovim obiteljima i prijateljima. Mislim da će to biti za njih dosta emotivna utakmica, pogotovo što je prva nakon što je počela ta cijela situacija. Vjerujem da će igrati s velikom željom da prikažu borbenost svoje zemlje", izjavila je Kapitanović, a onda nastavila analizu ovog specifičnog ogleda protiv reprezentacije za koju je do posljednjeg trenutka bilo neizvjesno hoće li nastaviti kvalifikacije.

'Sve smo malo načete'

"One vjerojatno ne mogu nikako pomoći svojoj zemlji osim time što one rade te će htjeti pokazati koliko se mogu boriti za svoju zemlju. Ja osobno mislim da će nam biti jako teško igrati protiv njih bez obzira što igramo na neutralnom terenu. Jesmo li favoriti ili ne, nije bitno. Izgubili smo prvu utakmicu protiv njih kod kuće i moramo to respektirati, a i njihovu veliku želju. One čim su tražile da se vrate u sustav natjecanja vjeruju da mogu napraviti nešto. Možda je ovo i najbolje prilika za njih da ostvare veliki rezultat i iskorak", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim kvalitetne i motivirane reprezentacije Ukrajine, Hrvaticama posao otežavaju i brojne ozljede. Naime, na ovom okupljanju nema Tee Pijević, Gabrijele Bartulović, kapetanice Katarine Ježić, Tene Petike i Ivane Dežić, a Čamila Mičijević i Kapitanović su upitne za nastup.

"Sve smo malo načete, ne samo vratarke već sve cure. Kraj je sezone, sve je to dugo trajalo i sve smo pomalo umorne. Dosta je tu malih ozljeda, velikih ozljeda i mislim da je dobro da smo sve tu ako hoćemo normalno trenirati. Moramo dokazati i sebi i drugima da znamo igrati rukomet. Ove smo kvalifikacije imale dosta poteškoća. Bilo bi lijepo kada bi reprezentativnu sezonu završile s dvije pobjede i kad bi se plasirale na to prvenstvo. I onda ove godine, ali iduće sezone pokušati obraniti tu broncu ili možda još nešto ljepše", konstatirala je Ivana Kapitanović na kraju ovog razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo