Jedan od najvećih / Kiro slavi rođendan: Pogledajte EHF-ovu čestitku velikanu čija će veza s Hrvatskom ostati zauvijek upamćena

Image
Foto: Profimedia

Kiril Lazarov, jedan od najboljih rukometaša svih vremena danas slavi svoj 42. rođendan, a o kakvoj se rukometnoj veličini radi dovoljno govori činjenica da mu je EHF uputio čestitku preko svojih službenih stranica

10.5.2022.
19:20
Profimedia
VOYO logo

Kiril Lazarov je rukometna ikona i igrač koji je obilježio cijelu jednu epohu ovog sporta. U karijeri je osvojio čak 15 prvenstvenih trofeja te još 15 kupova s pet različitih klubova u četiri različite zemlje. Za reprezentaciju Makedonije je igrao pune 23 godine te u 208 utakmica upisao 1443 pogotka, a posljednju godinu u nacionalnom dresu je odradio kao igrač-izbornik.

Image
neponovljivi /

Jedan i jedini, legendarni Ivano Balić slavi rođendan! Prisjetite se njegovih najboljih poteza

Image
neponovljivi /

Jedan i jedini, legendarni Ivano Balić slavi rođendan! Prisjetite se njegovih najboljih poteza

Nastupao je u ranoj fazi svoje karijere u RK Pelisteru s kojim je osvajao dva prvenstva i kupa. Dubok trag je ostavio i u Veszpremu gdje je kroz pet godina uzeo deset trofeja, a po dobrom ga pamti i Španjolska gdje je oblačio dres Ciudad Reala, Atletico Madrida i Barcelone te svim tim klubovima donosio srebrninu u vitrine. Karijeru je završio u francuskom Nantesu s kojim je došao i do finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neraskidiva veza s hrvatskim rukometom

Ne, nismo zaboravili već smo namjerno ostavili njegovu poveznicu s hrvatskim rukometom za kraj. Naime, Lazarov je u dva navrata oblačio dres RK Zagreb. Prvi put je član najtrofejnijeg hrvatskog kluba nosio od 2000. do 2002. godine odakle se otisnuo u mađarski Veszprem. U Zagreb se vratio 2007. godine i zadržao se pune tri sezone kada ga je put odveo na kratki rukometni izlet u Katar, a potom u Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je Kiril Lazarov u povijest ušao na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj kada je zabio čak 92 gola i postao najbolji strijelac prvenstva, ali i čovjek koji je zabio najviše golova na jednom Mundijalu u povijesti.
Sve ovo je samo djelić njegove rukometne ostavštine, a s obzirom na to da se bacio u trenerske vode i prije no što je zaključio igračku karijeru zasigurno će Kirilovo naslijeđe još rasti.

Danas mu je rođendan čestitao i EHF koji je na svojim društvenim mrežama uz snimku njegovog karakterističnog pogotka dodao i posvetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas postaje 42-godišnjak i mi mu želimo da vrijeme ne može letjeti kako bismo ga zauvijek gledali na terenu! Sretan rođendan, Kiro! Ostajemo bez riječi kako ga opisati, imate li vi ideju?", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan rođendan Kiro!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo