neponovljivi / Jedan i jedini, legendarni Ivano Balić slavi rođendan! Prisjetite se njegovih najboljih poteza

Image

Ostat će upisan u povijesti kao jedan od najvećih u ovome sportu.

1.4.2022.
11:35
VOYO logo

Prije točno 43. godine rodio se najbolji rukometaš u povijesti. Ivano Balić rodio se u Splitu 1. travnja 1979 godine. Rukometom se počeo baviti tek sa 16 godina, a sve do tada je igrao košarku. 2001. godine potpisuje za Metković i tada prvi put biva pozvan u seniorsku reprezentaciju.

Proglašen je najboljim igračem svijeta 2003. i 2006. godine, a 2010. godine IHF ga je izabrao kao najboljeg rukometaša u povijesti. Klupska karijera mu nikada nije bila na prvom mjestu, a iako je mogao igrati za najbolje klubove svijeta, odlučio se sebi drage klubove. Tako je nastupao za Španjolski Portland San Antonio za koji je nastupao i njegov uzor Jackson Richardson. Kasnije je prešao u Zagreb, pa Atletico Madrid. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je završio 2015. godine u njemačkom Wetzlaru. Ivano je svoju karijeru obilježio genijalnim potezima.

Ivano trenutno obnaša funkciju pomoćnog trenera reprezentacije, a sigurno je veliko pojačanje u stožeru jer ima veliko poštovanje od strane mlađih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova igra kao da je povezana s datumom rođenja. Rukomet mu je bio zafrkancija, a igra poput vica. Kada je on bio na terenu svi smo se zabavljali.

Sretan ti rođendan Ivano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo