NE BI TREBALO BITI PROBLEMA / Kauboji uskoro saznaju protivnike na Svjetskom: Prijeti nam novi ogled s Francuskom, ali i Srbijom

Image
Foto: IG/vrijemezarukomet

Poznato je i da će Hrvatska svoje dvoboje igrati 13., 15. i 17. siječnja te će sve utakmice biti u 20.30

30.6.2022.
11:57
IG/vrijemezarukomet
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj igrat će se između 12. i 29. siječnja 2023. godine, a kako će 32 reprezentacije biti raspoređene po skupinama saznat ćemo u subotu 2. srpnja u 17 sati.

IHF je objavili da su pozivnicu dobile reprezentacije Nizozemske i Slovenije te je sada poznato 26 sudionika dok će preostalih šest ostvariti plasman kroz kvalifikacije u Sjevernoj Americi i Karibima te kroz Afričko prvenstvo. Kvalifikacije u Sjevernoj Americi su na rasporedu dan prije ždrijeba, a Prvenstvo Afrike će se održati od 11. do 18. srpnja u Egiptu te bi nakon toga lista sudionika trebala biti kompletirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sva lica rukometnog Mozarta /

Od prgavog klinca do rukometne ikone: Kako je Ivano Balić postao sportska legenda

Image
Sva lica rukometnog Mozarta /

Od prgavog klinca do rukometne ikone: Kako je Ivano Balić postao sportska legenda

Nisu poznati svi sudionici

Sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu su već osigurale Poljska i Švedska kao domaćini te Danska kao aktualni prvak. Iz Azije su plasman ostvarile reprezentacije Katara, Bahreina, Saudijske Arabije, Irana i Koreja.

Južna i Centralna Amerika su dali četiri predstavnika – Urugvaj, Čile, Argentina i Brazil. Od europskih reprezentacija plasman su ostvarile Francuska, Norveška, Španjolska, Belgija, Hrvatska, Njemačka, Island, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Portugal i Srbija dok su pozivnice zaradili Slovenci i Nizozemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakosne skupine

IHF je nekoliko dana prije ždrijeba objavio i jakosne skupine iz kojih će biti izvučene grupe za samo prvenstvo. Hrvatska se nalazi u drugom šeširu.

Šešir 1: Danska, Španjolska, Švedska, Francuska, Norveška, Island, Njemačka, Afrika 1
Šešir 2: Katar, Hrvatska, Belgija, Brazil, Portugal, Poljska, Crna Gora, Makedonija
Šešir 3: Srbija, Mađarska, Argentina, Bahrein, Saudijska Arabija, Afrika 2, Čile, Afrika 3
Šešir 4: Urugvaj, Afrika 4, Afrika 5, Iran, Koreja, Sjeverna Amerika i Karibi 1, Nizozemska, Slovenija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska skupina G se igra u Švedskoj

Već je poznato gdje će Hrvatska igrati u grupnoj fazi te imamo i sužen izbor protivnika iz prvog šešira zbog kontinentalnog ključa. Kauboji su već smješteni u grupu G koja se odigrava u švedskom Jonkopingu, a iz prvog pota možemo dobiti samo Francusku ili prvaka Afrike. Jedna od te dvije reprezentacije će biti u grupi s Poljskom u grupi B koja se igra u Katowicama, a druga s Kaubojima.
Protivnik kojeg izvučemo iz tog šešira donekle će odrediti i protivnike iz preostalih dijelova ždrijeba.

Najteži protivnici iz trećeg i četvrtog pota su svakako europske selekcije koje ćemo izbjeći ako nam Francuzi budu nositelji grupe. Od neeuropskih selekcija neugodni mogu biti Argentinci iz trećeg šešira te Korejci iz četvrtog no realno gledano Kauboji ne bi trebali imati problema s prolaskom u daljnji tijek natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, poznato je i da će Hrvatska svoje dvoboje igrati 13., 15. i 17. siječnja te će sve utakmice biti u 20.30.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo