BRAVO, DEČKI! / Hrvatska je razbila Rumunjsku na EP-u i osigurala drugi krug. Briljirali neočekivani junaci

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je drugi krug EP-a razbijanjem Rumunjske. 'Vrijeme je za rukomet' počinje nakon utakmice na glavnom kanalu RTL-a. Marko Vargek, Goran Šprem i Jakov Gojun u studiju će vam analizirati utakmicu, a Ines Goda Forjan prve reakcije u Mannheimu

16.1.2024.
16:33
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u utorak je navečer u Mannheimu, u sklopu 3. kola skupine B EP-a u Njemačkoj, pobijedila Rumunjsku 31-25 i potvrdila drugi krug turnira.

Image
KAKVA DRAMA /

Apsolutna senzacija na Euru, Austrija šokirala Španjolsku: Hrvatska u drugi krug ide sa samo jednim bodom

Image
KAKVA DRAMA /

Apsolutna senzacija na Euru, Austrija šokirala Španjolsku: Hrvatska u drugi krug ide sa samo jednim bodom

Izbornik Goran Perkovac iznenadio je potezom uoči dvoboja, uvrštavanjem talentiranog, odličnog Dominika Kuzmanovića koji je bio bolestan i nije desetak dana bio u ozbiljnom trenažnom procesu, na popis golmana za utakmicu, a Filipa Ivića, iskusnog vratara koji je pokazao da može na turniru doprinijeti, poslao je na tribinu… Također, sveukupno su tri nova igrača zaigrala protiv Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su još bili Mateo Maraš i Tomislav Kušan koji je oduševio, briljirao, zajedno s neočekivanim junakom Lukom Lovrom Klaricom iz Zadra. Oboje su bili neočekivani junaci. Klarica je zabio 7 golova, sjajni Kušan 4, Šoštarić 4 i Jelinić 4. Klarica je i službeno bio igrač utakmice. Rumunje je s devet pogodaka predvodio Nicusor Andrei Negru.

Odlično je Hrvatska otvorila utakmicu. Imali smo 3-1 i 4-2, ali nakon toga je došlo do pada u igri naših...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji su vezali dva gola, u 10. su izjednačili na 4-4. Luka Lovre Klarica vukao je našu reprezentaciju u prvom dijelu (imao 6 golova iz 7 pokušaja), ali nije imao potporu ostalih. Rumunjska je non-stop puhala za vratom Hrvatskoj, a kad je u 28. izjednačila na 12-12, bili smo zabrinuti. Pa zar opet? Nekako nam je prošlo kroz glavu...

Međutim, u dvije i pol minute Hrvatska je napravila seriju 4-0 i otišla na odmor sa +4 (16-12), te nas riješila barem malo briga. Mario Šoštarić, Luka Cindrić i Zvonimir Srna su imali dva gola do poluvremena, s tim da je Zvone Srna imao i dva isključenja, a kad je dobio i treće u drugom dijelu, zbog čega je i izašao iz igre, moralo se stisnuti još jače u obrani. Mandić i Kuzmanović su imali dvije obrane kombinirano u prvom poluvremenu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 32. minuti, Hrvatska je povela po prvi put +5 (17-12). U 33. minuti, Jelinić je dignuo na +6 (18-12). Bila je to 2-1 serija 'Perkovčevih jurišnika'. U 37. minuti, još jednom su naši rukometaši imali +6 (20-14). Mario Šoštarić uživa igrati za Hrvatsku i trenutno igra rukomet života. Na EP-u je naš najbolji igrač i strijelac. U 39., hrvatska rukometna reprezentacija je povela po prvi put sa +7 (21-14) i slavlje se naziralo iza ugla...

U 43. smo vodili 23-17. Mogli smo odhanuti, a neki su bljesnuli. Tomislav Kušan je 23. gol Hrvatske, svoj treći u debiju na velikom natjecanju, zabio s polovice na prazan gol. U 44., Jelinić, pouzdano krilo, je iz kontre povisio na +7 opet – 24-17. Rumunjska je bila na koljenima, kapitulacija trupa poznatog španjolskog stručnjaka Xavija Pascualea samo što nije bila i službena. Hrvatska je ipak prejaka za njihove rukometne mogućnosti. Iako, u 46. su Rumunji zabili treći vezani gol za 24-20 (-4). Priča ni malo nije bila gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet smo si bili sami zakomplicirali situaciju, brzopletost nas je koštala smanjenja razlike, ali nismo pali. U 47., Glavaš je zabio jako važan gol s kojim je presjekao seriju Rumunja (25-20). Kušan i Sipić su se u tim trenucima mijenjali obrana – napad.

U 49., Glavaš je podignuo na +7 (27-20). Igrali smo na mahove, ali dovoljno da otpušemo rukometnog liliputanca. U 56. smo imali opet +7 (31-24), hrvatski navijači su skandirali u boj, u boj. Do kraja smo odigrali rutinirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitke svima, od kapetana, legende Domagoja Duvnjaka, preko izbornika Perkovca, ostalih igrača i članova stručnog stožera. Cilj je ispunjen, a sad se idemo hrabro "potući" s velikima, pa što bude.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo