SVE PO PLANU / Izbornik Šoštarić: 'Rukometašice su pokazale da reprezentacija ima kvalitetu i da je na pravom putu!'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Uspjele smo pobijediti i napraviti veliki korak prema našem cilju, a to je plasman na Europsko prvenstvo'

29.9.2019.
20:55
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić, nakon uvjerljive pobjede protiv Turske (30-21) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020, izjavio je da je utakmica bila još jedan pokazatelj da reprezentacija ima kvalitetu i da je na pravom putu.

"Utakmica s Turskom bila je još jedan pokazatelj da reprezentacija ima kvalitetu i da smo na pravom putu. Dominirali smo tijekom cijele utakmice i napravili smo ono što smo planirali u prvom dijelu kvalifikacija, osvojili smo četiri boda. To nam daje veliki zamah za nastavak, koji je u ožujku sljedeće godine, kada igramo dvije utakmice protiv Francuske. I u tim susretima ćemo ići hrabro i postaviti se kao respektabilanprotivnik", kazao je izbornik Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske rukometašice su na najbolji način krenule u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Prije četiri dana u Osijeku su lakoćom dobile Island sa 29-8, a u nedjelju su u Eskisehiru svladaleTursku sa 30-21 (16-8). Najefikasnija hrvatska igračica bila je Valentina Blažević sa osam pogodaka, a Paula Posavec i Dora Krsnik zabile su po pet golova.

"Uspjele smo pobijediti i napraviti veliki korak prema našem cilju, a to je plasman na Europsko prvenstvo. Odigrale smo dobru utakmicu, malo smo se na početku mučile s tehničkim greškama, ali poslije smo posložile obranu i na kraju slavile. Jako sam sretna, vraćamo se kući s četiri boda i pripremamo se za daljnje izazove", rekla je Dora Krsnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola u kvalifikacijskoj skupini 6 na vrhu je Hrvatska sa četiri boda. Aktualne europski i svjetski prvak Francuska, koja je večeras dobila Island sa 23-17, ima također četiri boda, a Turska i Island su bez bodova. Najbolje dvije reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacijskih skupina izborit će plasman na Europsko prvenstvo, koje će biti odigrano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. prosinca 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo