Povoljan ždrijeb / Izbornik Horvat zadovoljan ždrijebom: 'Ako Hrvatska bude prava, trebala bi proći dalje bez većih problema'

Image
Foto: HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija saznala je mogućeg protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

29.1.2022.
17:08
HRS
VOYO logo

Objavljen je ždrijeb dva kruga kvalifikacija za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u rukometu 2023. godine čiji će domaćini biti Švedska i Poljska. Osim povoljnog ždrijeba, Hrvatska ima i prednost u uzvratnoj utakmici.

Naime, Hrvatska će za plasman na SP igrati protiv pobjednika utakmice Finske i Ukrajine. Lijepo smo se predstavili Ukrajincima u dominantnoj pobjedi na Europskom prvenstvu, a Finska slovi kao najslabija skandinavska reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijebom je zadovoljan i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Hrvoje Horvat, koji je jučer gostovao na RTL-ovoj emisiji 'Vrijeme je za rukomet' i komentirao uspjeh naše reprezentacije.

"Možemo biti zadovoljni ždrijebom. Ukrajina je blagi favorit u susretu s Finskom. Vidjeli smo ih na ovom Europskom prvenstvu. Pokazali su nekoliko mladih jako talentiranih igrača. Sigurno je da će priključiti i tri do četiri najbolja koji nisu bili na europskoj smotri," rekao je izbornik i nastavio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina ima iskustvo igranja u Ligi prvaka. Finska je od skandinavskih zemalja nekako najslabija, ali bez obzira na to sigurno nije za podcijeniti. Ali, ako Hrvatska bude prava, a nemamo razloga sumnjati u to, trebala bi proći dalje bez većih problema. Tim prije što uzvratni susret igramo doma," zaključuje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo