rođen u rijeci / Igrao za Zagreb i Hrvatsku, a sad će igrati za Srbiju, i to protiv nas: 'Evo zašto sam tako odlučio'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Tko želi će razumjeti, tko ne želi i ne mora...'

4.11.2017.
13:14
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

'Transfer' Stefana Vujića (25) u srbijansku reprezentaciju, rukometaša rođenog u Rijeci, koji je igrao za mlađe hrvatske selekcije, dobio je prilično snažan odjek.

Srbijanski izbornik Jovica Cvetković prvi je otkrio tu informaciju, a aktualni igrač Steaue za Balkan Handball objasnio je razloge zašto je odlučio nastupati za naše susjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih želio raditi neku veliku priču oko ovoga. Iskreno, neko sam vrijeme u kontaktu s izbornikom Cvetkovićem i trenerom reprezentacije Isakovićem. Ideja se rodila kad smo u razdoblju upoznavanja sa suigračima u Steaui Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem došli na temu mojih korijena. Rekli su mi: 'Pa ti možeš igrati za Srbiju', ispričao je Vujić, koji je ozbiljno počeo razmišljati o toj ideji.

"Rekao sam sebi: 'Zašto ne'. Potom sam razgovarao s trenerom Isakovićem, a budući da je i s njihove strane pokazan interes, krenuli smo u realizaciju i ostalih stvari", rekao je Vujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju Vujić će debitirati za Srbiju baš protiv Hrvatske. Kaže da ga ne zanima što ljudi misle o njegovoj odluci te da je podršku dobio od onih do kojih mu je najviše i stalo.

"Odluku sam donio bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati. Prije svega sam običan sportaš koji prati svoje snove i koji iz dana u dan želi biti sve bolji u svakom pogledu. Samo oni koji me poznaju znaju koliko sam truda i znoja, u konačnici i zdravlja, nesebično dao ovom sportu. U skladu s tim, smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Tko želi će razumjeti, tko ne želi i ne mora...",  istaknuo je Vujić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo