HEP CROATIA CUP /

Hrvatska uvjerljivo svladala Rusiju, Ivan Martinović s deset komada predvodio Kauboje

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izabranici Hrvoja Horvata bili su odlični od samog početka, a Martinović je ipak glavni razlog hrvatske pobjede

7.1.2022.
18:17
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna raprezentacija pobijedila je Rusiju 30:24 u prvom susretu HEP Croatia Cupa. Junak hrvatske pobjede bio je desni vanjski Ivan Martinović koji je utakmicu završio sa deset pogodaka. 

Iako je igrača bez svojih ponajboljih vanjskih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su u izolaciji zbog pozitivnih testova na koronavirus, Hrvatska je odmah na početku dvoboja preuzela kontrolu rezultata već do sredine prvog poluvremena stvorila pet pogodaka prednosti (9-4) prvenstveno iznimno raspoloženom Ivanu Martinoviću koji je već do poluvrmeena postigao čak osam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zbog slabije igre u obrani Hrvatske, Ivan Pešić, koji je branio u prvih pola sata, ostvario je samo jednu obranu, Rusija je do odlaska na odmor uspjela smanjiti na 15:12.

Istaknuo se Šunjić

U nastavku je Hrvatska i dalje mirno kontrolirala rezultat, Rusija se niti jednom nije primaknula na manje od tri razlike, a u 59. minuti je bilo i najvećih sedam razlike (30:23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku na golu u drugom dijelu dobio je 34-godišnji Mate Šunjić koji se istaknuo sa šest obrana među kojima je i jedan sedmerac.

Martinović je utakmicu završio sa 10 golova, pet je dodao Halil Jaganjac, dok su Igor Soroka i Pavel Andrejev postigli po šest pogodaka za Rusiju.

Sutra opet Rusija

Hrvatska i Rusija će u subotu od 16:45 sati odigrati još jednu pripremnu utakmicu.

Hrvatska će na EP, koji će se igrati od 13.do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u Szegedu, dok će Rusija igrati u skupini F s Litvom, Norveškom i Slovačkom u Košicama. Plasman u drugi krug izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na "Croatia Cupu" trebala je nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali je odustala zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom.

Tijek utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Rusija 30:24

Kraj utakmice.

57' Fantastičnu akciju, cepelin s krila na krilo okončao je Glavaš pa onda zabio i gol iz penala na drugoj strani.

56' Zvonimir Srna zabija svoj prvi pogodak na utakmici.

54' Mate Šunjić opet brani penal. Bravo, Mate!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Rusija zabije dva gola u nizu, ali čini se da nema dovoljno vremena. Halil Jaganjac za svaki slučaj zabija još jedan gol za Hrvatsku.

48' Martinović zabija svoj deseti pogodak, ovaj put opet sa sedam metara. Glavaš povisuje na +5, a onda za njim Jaganjac zabija izvana. Odlično igra Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krenulo je bombardiranje s vanjskih pozicija. Jaganjac se pridružiko toj kanonadi svijm pogotkom izvana. No opet, po tko zna koji put Andreev s crte zabija prelagan pogodak.

45' Gadža je ubio pauka u kutu ruskog gola. Sjajan pogodak našeg Ante.

43' Marin Šipić opet zabija, ali Kotov je tu za Rusiju koja opet zabija brz i lagan pogodak.

41' Evo nam i Šipića, i on se nakon sjajnog okreta upisao u strijelce. No Andreev s crte opet prelagano dolazi do pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Sjajna sad obrana Šunjića. Da su Rusi ovo zabili, bili bi na -2.

39' Igor Soroka pogađa sa sedam metara za Ruse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Nažalost, nismo iskoristili igrača manje u ovom napadu i uslijedila je odmazda Rusije koja je zabila iz kontre. No Mihić nas vraća golom s krila na +4.

36' Martinović hladnokrvno zabija sa sedam metara svoj deveti gol danas. Na drugoj strani brzinski zabija Aleksandar Kotov.

33' Mladi Glavaš ušao je odlično u drugo poluvrijeme. Svojim je pogotkom podignuo Hrvatsku na pet razlike. Mogao nas je gurnuti i do plus 5 sa sedam metara, ali nije uspio i drugi put zabiti.

31' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

29' Pogodite tko je zabio gol za Hrvatsku. Martinović je posegnuo u svoju vreću trikova i izvadio iz nje jedan frk za svoj osmi pogodak. Kosorotov vraća na drugoj strani i tu je problem. Previše brzih golova smo primili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Ponovo Martinović vara cijelu obranu Rusije i nebranjen skače i zabija svoj sedmi pogodak.

25' Što radi Martinović, ovo nisu istine. Odapeo je sad s poda, iz koraka, vratari Rusije ne znaju više što bi s njim. A brzo zatim je uslijedio i njegov šesti gol na utakmici.

23' Hrvatska pada, Kotov zabija za smanjenje razlike na hrvatskih +2. Izbornik Horvat pozvao je time-out.

20' Izvrsna akcija nakon koje je lopta završila na krilu kod Mandića koji zabija sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Koriste Rusi igrača manje i približavaju nam se na -2. Igramo bez vratara.

18' Ivan Čupić ima velikih problema s penalima. Promašio je već drugi danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' Jaganjac se diže i zabija iz vana, no uzvraćaju brzo Rusi preko Soroka. Rusija je došla do nekoliko lakih golova.

15' Evo nam i Pešićeve obrane, on je također vrlo bitan, ključan za uspjeh ove reprezentacije.

13' Ivan Čupić zabija iz jako teškog kuta i pokazuje kakav je majstor. Nakon toga još jedan sjajan gol iz vana Ivana Martinovića.

11' Kakav pogodak Martinovića! Bacio je nakon kontre loptu iza leđa i zabio svoj treći pogodak. Fantastično igra danas Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Ponovo Martinović zabija nakon izrađene akcije i bloka. Njegov drugi pogodak danas.

7' Diže se Martinović preko svih i pogađa za 3:2, a za njim pogađa i Mandić za 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' Prvo isključenje na utakmici. Kotov ide na hlađenje i penal je za Hrvatsku. Nažalost, bio je ovo težak promašaj Čupića.

3' Brzi centar Rusije omogućio im je lak pogodak, ali David Mandić na drugoj strani ponovo poravnava. Kosorotov je promašio sa sedam metara.

2' Krenuli su Rusi s pogotkom, ali vraća Čupić na drugoj strani.

1' Počela je utakmica. Sretno, Hrvatska!

16:00 - Hrvatska muška rukometna reprezentacija u Osijeku odrađuje posljednje pripreme prije odlaska na Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj koje će se održati od 13. do 31. siječnja, a sve utakmice možete pratiti na RTL-u.

Hrvatska reprezentacija trebala je jučer odigrati prijateljsku utakmicu u sklopu Croatia Cupa s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, no zbog tri zaražena igrača u redovima BIH taj susret je odgođen. Stoga je u sklopu Croatia Cupa dogovoren dvomeč s reprezentacijom Rusije. Prva utakmica na rasporedu je danas u 16:45, dok je drugi susret dogovoren sutra u isto vrijeme. Obje utakmice moći ćete pratiti na RTL-u.

PROTIV BIVŠIH EUROPSKIH PRVAKA ALI I PROTIV KORONE

Hrvatsku očekuje težak dvoboj jer uz zahtjevnog protivnika Hrvatska se bori i s probojem pandemija koronavirusa u svoje redove. Tako će obje utakmice s Rusijom Hrvatska igrati oslabljena za naša dva ponajbolja igrača Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića.

EHF je promijenio odluku o karanteni, te bi umjesto dva tjedna kako je bilo prvotno najavljeno igrači u karanteni trebali provesti pet dana uz predočenje dva negativna testa u razmaku od 24 sata. Situaciju je komentirao i izbornik Hrvoje Horvat te nam opisao kako se Duvnjak i Cindrić usprkos karanteni pripremaju za natjecanje.

"Promijenili su u EHF-u koncept izlaska iz karantene, Euro ne bi mogao biti održan pod prvotnim uvjetima koje su bili donijeli. Budući da su procijepljeni, vrlo vjerojatno će se Luka i Domagoj uspjeti testirati negativno do početka. Treniraju u sobama, opremili smo im sobe kao male teretane. Rade fizički što mogu odraditi u sobi, naravno nije to isto kao kad si s momčadi i kad radiš s loptom, ali u ovoj situaciji je i to puno. Nadam se kako bi oni za dva do tri dana mogli izaći iz svoje teretane", izjavio je Hrvoje Horvat.

'MARKA U SVIJETU RUKOMETA'

Zahtjevnog protivnika prokomentirao je i vratar Mate Šunjić.

"Oni su oduvijek marka u svijetu rukometa. Bit će to zahtjevan suparnik i dobar test za nas pred start prvenstva, da vidimo točno gdje smo, da probamo posložiti još neke stvari".

Hrvatsku, dakle, očekuje jako dobra proba pred Europsko prvenstvo, te će utakmice zasigurno biti dobar pokazatelj što renovirana i pomlađena Horvatova ekipa može bez svojih glavnih aduta.

Utakmicu u tekstualnom prijenosu možete uživo pratiti na našem webu, a prijenos će biti na glavnom kanalu RTL-a!

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo