ZAKAZALI SMO U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI / Hrvatska je u 'bitki svih bitaka' pala od Mađarske u dramatičnoj utakmici i došla na korak od ispadanja s EP-a

Image

Nakon utakmice slijedi emisija 'Vrijeme je za rukomet'

20.1.2024.
16:28
VOYO logo

Drugi krug Europskog rukometnog prvenstva

Mjesto održavanja utakmice: Lanxess-Arena (Köln)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska - Hrvatska 29-26

Hrvatska muška rukometna reprezentacija je u subotu navečer, u 2. kolu drugog kruga grupe I u Kolnu, u susretu koji je bio 'biti ili ne biti', u 'bitki svih bitaka' za polufinale, izgubila u dramatičnoj utakmici na EP-u od Mađarske 29-26. Bartucz, golman Mađarske, uništio nas je sa 17 obrana . Mladi rukometaš Imre nam je zabio 7 golova. Matej Mandić je uzeo na golu 9 obrana iz 25 pokušaja. Kuzmanović je ostao na 4. Tin Lučin i Filip Glavaš su bili naši najbolji strijelci sa 5 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ANKETA NET.HR-a /

Hrvatska samo čudom može do polufinala Eura: Koju ocjenu bi dali rukometašima za dosadašnji nastup?

Image
ANKETA NET.HR-a /

Hrvatska samo čudom može do polufinala Eura: Koju ocjenu bi dali rukometašima za dosadašnji nastup?

Obje reprezentacije su u ovoj utakmici išle na pobjedu, jer jedino ih pobjede drže u igri za polufinale. Niti Hrvatska niti Mađarska nisu imali pravo na kiks. Jer, u prvoj utakmici druga kruga za obju reprezentaciju rezultat je bio negativan. Hrvatska je doživjela prvi poraz na turniru prije dva dana protiv Tricolora 34-32, a Mađarska je pala protiv Austrije u dramatičnoj završnici (29-30)...

Mađarska je prva dva napada odradila loše. U prvom su promašili, Bodo je tukao visoko, a u drugom svom su napravili prekršaj u napadu. Ali, nismo to iskoristili, nismo znali i u 3.03 – Ancsin je zabio iz vana za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonimir Srna je bio prvi strijelac Hrvatske u utakmici za 1-0. Nakon serije Mađara 2-0 i vodstva 2-1, Veron Načinović je prekinuo mađarsku mini seriju. U prvih 7 minuta teški pivot Beonce Banhidi radio nam je puno problema. Ima 130 kg i jako ga je teško čuvati na crti. Tehničke pogreške su najveći problem Hrvatske na turniru, a protiv Mađara su u prvom dijelu hrvatski rfukometaši pokazivali upravo takve obrise, u pojedinim trenucima…Zbog toga su Mađari su 10. imali +2 prvi put – 5-3. U 10.14 – Mađarska je zabila za +3 (7-4). U 10 sekundi smo, naime, dobili dva brza gola Mađarske. Perkovac je vrištao na time-outu: Moramo ubrzati igru“.

Klarica i Načinović su kombinacijom, suradnjom i golom smanjili na 7-5, a u sljedećem napadu Imre je zabio treći gol na utakmici za 8-5 Mađara. Čisti zicer Šoštarića, Načinovića koji nisu ušli unijeli su nervozu u naše redove. U 15., Mađarska je imala po prvi put +4 (9-5), ali preko Lučina i Mihića, pa i Klarice Hrvatska je vezala 3 gola za 3-0 seriju. Došla je na 9-8, -1, ali Mađarska je vrlo brzo povisila na +2 (10-8). Međutim, zbog naše najveće noćne more na ovom EP-u, tehničkih pogrešaka, opet smo propustili šansu za povrat u susret. Mađari su uspješno održavali dva gola razlike. Igor Karačić, Maraš i Lučin su u 25. bili naša vanjska linija i Tin Lučin je pod pasivnim napadom smanjio sa 109.8 km golom na sat za 12-11, -1 za Hrvatsku. U 26., Hrvatska je napravila faul u napadu. Karačiću su sudili prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bence Imre, 21-godišnja mađarska zvijezda, desno krilo velikih mogućnosti, u prvom je poluvremenu bio itekako raspoložen. Uz vratara Bartucz, Lászlóa, koji je imao 8 obrana u prvih 30 minuta. Matej Mandić je u prvom poluvremenu uzeo 7 šuteva iz 21 pokušaja. Tin Lučin i Zvone Srna su bili naši najbolji strijelci u prvom dijelu sa svaki po 3 gola. Prvo poluvrijeme je završilo 14-13 za Mađarsku, u napadu smo dolazili teško do rješenja. Imali smo problem s teškim pivotom Banhidijem.

Dominik Kuzmanović je na početku drugog dijela na golu zamijenio dotad sjajnog Mateja Mandića. Odmah u 31 sekundi. Kuzma je skinuo jedan dalekometni šut Bodoa. U 32., Hrvatska je propustila peti put šansu za izjenačenje u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35., Kuzmanović je uzeo i drugu obranu, dok je u tom vremenu Bartucz imao 10 obrana. U 37., sedmi put Hrvatska nije bila zabila za izjednačenje. Glavaš je u 37. po osmi put propustio Hrvatsku dovesti u čisti egal. U prvih 7 minuta drugog dijela, pala su dva gola kombinirano. Obrane su bile granitne, tuklo se, povlačilo na sve strane… Hvala Bogu, deveti put smo uspjeli izjednačiti. U 39. je bilo 15-15, ali vrlo smo brzo dobili gol. U 40. minuti, Hrvatska je povela +1 (16-17). Bili smo tada u naletu, ali Bodo je odmah odgovorio golom za 17-17.

U 41., Karačić je povisio na +1 za naše dečke (17-18). Zanimljivo, ali do 41. smo igrali 6-0 obranu. U 45., Kuzmanović je imao 50% obrana (4 od 8). Igralo se u tim trenucima gol za gol, semafor je pokazivao 19-19, a suci su napravili za jednu situaciju, kontroverznu, sumnjivu, reviziju, video analzu, dodatno gledanje. Lijevi lakat Siposa u smjeru glave Tina Lučina koji je bio u skoku za šut. Ilić je nakon kratkog vječanja dobio dvije minute. U 47., Glavaš je zabio za 20-19, vodstvo Hrvatske. Bio mu je to treći gol na susretu. U 48., Bodo nam je prodao istu varku za 20-20. U 48., Mađarska je na igrača više naših napravio seriju 2-0. U 49., Maraš je promašio zicer za +1. Odlično se ubacio u prostor, ali Bartusz je tu bio uzeo 14 put obranu našima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi nikad na tuirniru nismo toliko promašili zicera, kao na treningu. Nakon toga, Mađarska je zabila za 21-20 točno 10 minuta do kraja. U 52., nakon 15 obrane Bartusza, Kušan je dobio isključenje, a Mađari su zabili sa 7 metara za 23-21. Osam minuta do kraja, imali smo -2, igrača manje jer je Načinović dobio isključenje nakon video provjere. Teška situacija je to bila, ali na svu sreću, hvala Bogu na tome, Klarica je u 55. zabio za 25-25. Ilić je prije toga promašio šut izvana.

U 57., glupo smo izgubili loptu i u 57. je Boka zabio za +2 (27-25). Tri minute do kraja, dva gola zaostatka, opet puno tehničkih grešaka… nije mirisalo na dobro. Nije niti malo u tim trenucima izgledalo dobro. Muka na terenu, muka na tribinama, muka i za raditi je to bila… Mađarska je do kraja susreta otišla i na +3 (28-25). Do kraja su iskustvom priveli susret kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57 - Banhidi je opet iznudio sedam metara.

50' - Mađari vode, padamo u igri. Samo šutiramo, u napadu smo bez ideje. Od bloka u gredu, neće ići. Obranila se Mađarska. Klarica čitavo drugo nije igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45 - Bravo Kuzma, obranio je zicer. idemo sad dečki, idemo zabiti pa i na punu zonu ako treba.

39' - Bartucz je na 11 obrana, Kuzma na 3. Mandić na 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Bartucz je uzeo i 10 obranu. Što nam taj čovjek radi, majko draga, imat ćemo traume.

34' - Lekai je pogriješio, hvala Bogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Banhidi opet radi dar-mar, iznudio je isključenje na naše glupo guranje. Sedmerac je donio 15-13 za Mađarsku.

31' - Bravo Kuzma šaka zulu, bravo Dominik, odmah je skinuo Bodou šut izvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Počeo je drugi dio. Kuzmanović ga mijenja u drugom dijelu. Prvi napad Mađara.

30' - Gotov je prvi dio. Nije bilo dobro. Previše tehničkih pogrešaka što je naša najveća rak rana na turniru, noćna mora, a opet smo imali bezidejnost u napadu... Spori smo, nismo dobro ušli u utakmicu, ali rezultat je aktivan. Moramo se ubrzati. Mučimo se, ali na muci se poznaju junaci. Vjerujemo da ćemo pronaći odgovor na Mađare u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Gabor Ancsin naš isto uništava. Uzvratio je Maraš. Bravo Mateo, kakav silovit šut preko bloka.

23 - Igramo 6-0 obranu. I novo isključenje. Kušan ide van, imamo problema s Banhidijem koji iznuđuje isključenja. Ogroman je čovjek - 207 cm i 130 kg. Nemamo rješenja za njega. Nije dobro što se naši pivoti guraju s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - Mandaraaaaaa je uzeo šestttuuu, kako brani Mandić.

17' - Matej Mandić je na 5 obrana, prepolovili smo zaostatak - 2 (9-7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Mađarska po prvi put ima +4 (9-5). Nije dobro, moramo se trgnuti. Opet tehničke pogreške i manjak ideje u napadu na postavljenu obranu. Sporni smo...

12' - Klarica i Načinović su kombinacijom, suradnjom i golom smanjili na 7-5, a u sljedećem napadu Imre je zabio treći gol na utakmici za 8-5 Mađara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Sad vode 7-4. Nije dobro.

9' - Mađari imaju +2. 5-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Gabor Ancsin je opet zabio. Otvorila se rupa, otvorio se koridor za Ancsina koji je odmah potom dobio dvije minute.

6' - Beonce Banhidi, teški pivot Mađarske, radi nam probleme.

4' - Mađari su poveli 2-1. Banhidi je s crte zabio nakon podvajlivanja- Ima 130 kg. Vrlo zahtjevan rukometni div za čuvati ga, boriti se s njim na crti.

2' - Prekršaj u napadu Mađara. Fino, super, idemo po 2-0.

1' - Bodo promašuje nakon našeg lošeg napada. Srnaaa, s poda je zabio Srna i to je to - 1-0.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska - Bože pomozi! Imamo prvi napad. Šoštarić, Klarica, Cindrić, Srna, Načinović, Jelinić i Mandić na golu.

17.57 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

17.56 - Slijedi mađarska himna.

17.38 - Boris Dvoršek Bota je našoj Ines Godi Forjan otkrio: 'Stvar je jednostavna. Ako dobijemo, u igri smo i dalje za polufinalu. Jučer smo se odmorili, danas odradili lakši trening, u optimalnom smo stanju za dobiti. Mađari imaju manu - sporiji su od nas, imaju teške noge. Iako su moćni, fizički jaki. Morat ćemo igrati brzo, više trčati. Zatvoriti im desne vanjske šutere, kao i lijevog Bodu. Lagano ga je pročitati. Treba izlaziti na njihove šutere. Moramo napadati njihove šutere, oni su tad u problemu. Brzina nam mora biti forte. Bit će dobra tekma".

17.24 - Imamo novu dobitnicu nagrade. Dijana Ivančević osvojila je dres hrvatske rukometne reprezentacije.

17.19 - Sjeća li Marino Marić se kad ste u jednom zagrebačkom klubu svirali klavijature?

"Bilo mi je toliko neugodno, da sam zvao Jakova. Hvala Jakovu na ovom neugodnom pitanju. Postoji snimka, ali negdje je u kutiji duboko, dva puta zaključano", briljirao je Marino Marić koji je bio gost Maje Oštro Flis u Lanxess-Areni.

"To je Marino iz Mostara, s njim nikad nije dosadno, izlasci se danima pripričavaju", naglasio je Jakov Gojun. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

17.15 - Jesi bio u sado-mazo klubovima po Njemačkoj? Briljirao je pitanjem Marko Vargek kapetanu Zagreba Jakovu Gojunu.

17.09 - Kapetan Domagoj Duvnjak neće konkurirati za utakmicu jer je slomljen, iscrpljen od bolesti. Temperature, javio je Filip Brkić iz Arene, nestala, ali je Domi loše energetski. Možda će zaigrati protiv Islanda za dva dana. Želimo Domagoju što brži oporavak. Nikša Kaleb će i danas, naravno da hoće, biti sukomentator utakmice.

17.00 - Počela je emisija 'Vrijeme je za rukomet.'

16.38 - Taman smo izašli iz redakcije na hodnik tu kod nas u zgradi RTL-a kad, gledaj vraga, Goran Šprem. Naravno da je to naš Goran, uz Marka Vargeka i Jakova Gojuna dio ekipe Vrijeme je za rukomet - team Zagreb. Što možemo očekivati od ekipe danas? Prvo su zaplesali, pa su zapjevali, a sad?

"Uzet ćemo trampolin pa ćemo skakati... (smijeh). Šalim se, ne znam, to nam je došlo spontano. Zafrkavamo se, nama je veselo, dobro..." - rekao nam je popularni i uvijek dobro raspoloženi Goran Šprem.

16.20 - Od 17.00 na glavnom kanalu RTL-a počinje "Vrijeme je za rukomet, u 18.00 utakmica Mađarske i Hrvatske, a nakon dvoboja opet pratite emisiju 'Vrijeme je za rukomet'.

16.08 - Dobar dan dragi čitatelji Net.hr, domoljubi, rukometni zaljubljenici, dobar vam dan Hrvati u domovini i dijaspori. Pred nama je peta utakmica hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Suparnik našima je jaka Mađarska. Hrvatska je prije dva dana doživjela prvi poraz na turniru. Hrabro su naši pali protiv jednog od favorita turnira Francuske 34-32. U toj utakmici Hrvatska je bila blizu pobjede, ali tehničke pogreške na prvom mjestu, a onda i neimanje ideje u napadu na postavljenu obranu kumovali su pozitivnom rezultatu.

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo