KVALIFIKACIJE ZA EURO / Horvat uoči Grčke 'Kod nekih nisam zadovoljan s minutažom, ni kako igraju! Iskoristit ćemo ovo okupljanje'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska najprije u srijedu igra susret protiv Grčke, a zatim u nedjelju ju čeka okršaj protiv Belgije

10.10.2022.
14:49
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija je ponovno u akciji, a naši će rukometaši odmjeriti snage u skupini s GrčkomBelgijom Nizozemskom. Da bi izborili Europsko prvenstvo 2024. godine na kojem je domaćin Njemačka, Kauboji moraju završiti na nekom od prva dva mjesta ili biti među četiri od osam najboljih trećeplasiranih momčadi. Prva utakmica na rasporedu je protiv Grčke, a izbornik Hrvoje Horvat ističe kako se radi o ozbiljnom protivniku.

Image
VRATARSKO PITANJE /

Hrvoje Horvat ima sličan problem kao Zlatko Dalić: Vatreni su svoj uspjeli riješiti, hoće li Kauboji svoj?

Image
VRATARSKO PITANJE /

Hrvoje Horvat ima sličan problem kao Zlatko Dalić: Vatreni su svoj uspjeli riješiti, hoće li Kauboji svoj?

"Respektiramo svakog protivnika. Sada gledamo samo prema Grčkoj, to je ozbiljna ekipa, Crnoj Gori su stvorili dosta problema. Ali ono što nas zanima je naša igra i ono što ćemo dati na terenu. Grčka je ozbiljna i ozbiljno moramo ući u tu utakmicu", kazao je Horvat koji napominje da reprezentacija ima jako malo vremena za pripremu za ovu utakmicu: "Ključ je suziti na ono najbitnije, a nama je to defenzivni dio. Dolazimo polupripremljeni za ono što nas čeka. Moramo iskoristiti svaku minutu, ne samo na treningu, nego i van terena", dodao je Horvat. Naime, reprezentacija se okupila danas u Westinu, a utakmica s Grčkom je na rasporedu već u srijedu u Varaždinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče igrača s popisa, Horvat je naglasio da reprezentativci Ivan Čupić i Marko Mamić imaju problema s ozljedama, a ostale je pratio u klubovima.

"Prvo i osnovno je pratiti igrače koji su došli u nove klubove i kako funkcioniraju, neki imaju zadovoljavajuću minutažu, a kod nekih nisam zadovoljan ni s minutažom, ni kako igraju. neki nemaju. Ovo su i pretpripreme za svjetsko prvenstvo. Iskoristit ćemo ovo okupljanje", dodao je Horvat pozvavši pritom navijače u srijedu da dođu gledati utakmicu: "Treba nam puna dvorana, mi smo reprezentacija koja možda najviše ovisi o navijačima i treba nam podrška s tribina", zaključio je hrvatski izbornik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Grčka ozbiljan suparnik, slaže se i Igor Karačić.

"Gledao sam ih protiv Crne Gore, oduševio sam se. Jako su dobro igrali zadnjih pet minuta iako su izgubili na kraju. Morat ćemo ih dobro proanalizirati, prijete sa svih pozicija, ne radi se o jednom ili dva igrača", nadovezao se Karačić i poručio: "Čekaju nas dvije zanimljive utakmice, ovo je dobra uvertira pred prvenstvo. Moramo biti na nivou i odraditi na sto posto i to kako to Hrvatska to zna", rekao Karačić, složivši se s izbornikom da reprezentacija nema dosta vremena za pripremu i da se mora iskoristiti svaka minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska najprije u srijedu, 12. listopada u 18.00 sati u Varaždinu igra susret protiv Grčke, a zatim u nedjelju, 16. listopada u 13.45 sati u Hasseltu ju čeka okršaj protiv Belgije. Popis reprezentativaca koji su pozvani na utakmice u narednom ciklusu provjerite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo