EKSKLUZIVNI INTERVJU / Ivan Sršen za RTL.hr nakon velikog trijumfa Nexea i plasmana u Europsku ligu: 'Nismo htjeli čuti za ništa osim prolaza'

Image
Foto: Pixsell

Nexe se iz Poljske vratio sa zaostatkom od šest golova razlike. Igrači Branka Tamšea pokazali su kako on kaže "veliko ono dolje" i uspjeli nadoknaditi zaostatak. Našice su se ponovno pokazale kao neosvojiva utvrda, a što o svemu kaže Ivan Sršen pročitajte u intervjuu za RTL.hr.

8.10.2022.
10:00
Pixsell
VOYO logo

Nexe je nakon sjajnog trijumfa i pobjede protiv Poljske momčadi Azoty Pulawyja saznao svoje protivnike u Europskoj ligi. Našičani su nadoknadili poraz od šest razlike iz Poljske i u Našicama su ponovno pokazali koliko im znači domaćinska atmosfera i koliko vole igrati u svojoj dvorani.

Image
PLES KUGLICA /

Nexe saznao protivnike u Europskoj ligi: Prijete im opasni Portugalci! Mogu li ponoviti prošlosezonski uspjeh?

Image
PLES KUGLICA /

Nexe saznao protivnike u Europskoj ligi: Prijete im opasni Portugalci! Mogu li ponoviti prošlosezonski uspjeh?

Momčad Branka Tamšea pokazala je da i dalje ima srčanost od prošle sezone i da se neće predati nikome. Ivan Sršen jedno je od najiskusnijih igrača u momčadi Nexea. Povratnik u Našice opravdao je ulogu novog velikog imena u Nexeu. U Poljskoj je bio najbolji pojedinac sa šest golova, dok je u Našicama zabio jedan gol. Ipak njegovo iskustvo i razumijevanje rukometne igre puno su važnije mladoj momčadi Branka Tamšea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica za zaborav, druga budi nadu

"Utakmicu u Poljskoj smo pogledali sto puta i prošli smo i najmanji detalj. Mogu reći da smo im jednostavno poklanjali lopte i oni su to kažnjavali. Imali smo previše tehničkih grešaka i jednostavno nismo bili agresivni i konkretni. Drugo poluvrijeme smo htjeli na brzinu stići rezultat i onda smo bili nestrpljivi i ishitreni i onda je bilo još gore", Komentirao je Sršen za RTL.hr utakmicu u Poljskoj. Utakmica protiv Pulawyja bila je jedna od najgorih predstava Nexea u posljednje dvije godine.

Druga utakmica, ona u Našicama, podsjetila je na prošlu sezonu. Sjajna igra u obrani, brzi golovi, uspješna tranzicija i malo tehničkih greški. Upitali smo Sršena kako je moguće da jedna ekipa odigra dvije tako različite utakmice u roku od samo nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valjda zato ljudi vole sport jer je toliko nepredvidiv. U uzvratnoj utakmici je presudila naša obrana iz koje smo zabili par laganih golova i tjerali Poljake da se troše. Trčali smo i jednostavno nismo htjeli ćuti za ništa osim prolaza", rekao je Sršen i nastavio

Zasluženo smo prošli dalje

"Sigurno da nije lagano krenuti u utakmicu sa minus šest ali smo se dogovorili da idemo gol po gol i da sigurno nećemo riješiti utakmicu u prvih 5 minuta. Tako je i bilo. Strpljivo smo gradili prednost gol po gol i zasluženo prošli dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našice su prošle sezone bila neosvojiva utvrda. Padali su tamo PPD Zagreb, Vardar i GOG. Izgleda kako se ove sezone nastavlja taj trend.

"U Našicama sigurno neće nikome biti lagano igrati. Svaki od igrača je rekao da smo imali nevjerojatnu podršku i na tome smo svi jako zahvalni. Dali su nam energiju i stvarno smo sretni što smo se u utorak svi zajedno veselili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Ivan Sršen

"Možemo igrati sa svima"

Izvlačenje grupne faze EHF Europske lige se održalo u četvrtak 6. listopada, a hrvatski doprvak Nexe izvukao je sljedeće protivnike: Skjern Handbold (Danska), Frainin Gransollers (Španjolska), Balatonfu Redi (Mađarska), Sporting CP (Portugal) i Alpla Hard (Austrija). Utakmice će se igrati isključivo utorkom, a u doigravanje će proći četiri najbolje plasirane momčadi

"Pratili smo izvlačenje skupina i svjesni smo da ne možemo dobiti laganu skupinu jer je ovo je Europska liga i sve su ekipe kvalitetne. Međutim grupa je dobra. Možemo igrati sa svima", rekao je Sršen i nastavio o šansama Nexea u grupi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nezahvalno i neozbiljno je sad davati neke prognoze. Vidjet ćemo kako će se razvijati stanje u grupi, ali svjesni smo svojih kvaliteta i formula je uvijek ista; Potući se sa svima i pokušati osigurati prolazak skupine, a onda je vidjeli ste, sve moguće."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo