POLJUBI ZEMLJU, PO KOJOJ HODAŠ / Hrvatska je razbila Rumunjsku na EP-u i osigurala drugi krug, briljirali neočekivani junaci: Čekamo Španjolce i Austrijance u 20.30

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je drugi krug EP-a razbijanjem Rumunjske. 'Vrijeme je za rukomet' počinje nakon utakmice na glavnom kanalu RTL-a. Marko Vargek, Goran Šprem i Jakov Gojun u studiju će vam analizirati utakmicu, a Ines Goda Forjan prve reakcije u Mannheimu

16.1.2024.
19:36
VOYO logo

3. kolo skupine B Europskog rukometnog prvenstva

OVDJE pratite sve današnje utakmice na EP-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto održavanja: Mannheim (SAP Arena)

Hrvatska - Rumunjska 31-25

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u utorak je navečer u Mannheimu, u sklopu 3. kola skupine B EP-a u Njemačkoj, pobijedila Rumunjsku 31-25 i potvrdila drugi krug turnira. Emisija "Vrijeme je za rukomet", samo što na glavnom kanalu RTL-a nije počela...

Image
JOŠ JEDNA NEPOZNANICA /

Hrvatska doznala koja četiri protivnika nas čekaju u drugom krugu Europskog prvenstva

Image
JOŠ JEDNA NEPOZNANICA /

Hrvatska doznala koja četiri protivnika nas čekaju u drugom krugu Europskog prvenstva

Izbornik Goran Perkovac iznenadio je potezom uoči dvoboja, uvrštavanjem Dominika Kuzmanovića koji je bio bolestan i nije desetak dana bio u ozbiljnom trenažnom procesu, na popis golmana za utakmicu, a Filipa Ivića, iskusnog vratara koji je pokazao da može na turniru doprinijeti, je poslao na tribinu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, sveukupno su tri nova igrača zaigrala protiv Rumunjske. Tu su još bili Mateo Maraš i Tomislav Kušan koji je oduševio, briljirao, zajedno s neočekivanim junakom, Zadraninom Lukom Lovrom Klaricom (igrač Zagreba proglašen je i MVP-om susreta).

Oboje su bili neočekivani junaci. Klarica je zabio 7 golova, Kušan 4, a od ostalh Šoštarić 4 i Jelinić 4. Rumunje je s devet pogodaka predvodio Nicusor Andrei Negru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično je Hrvatska otvorila utakmicu protiv Rumunjske. Imali smo 3-1 i 4-2, ali nakon toga je došlo do pada u igri naših...

Rumunji su vezali dva gola, u 10. su izjednačili na 4-4. Luka Lovre Klarica vukao je našu reprezentaciju u prvom dijelu (imao 6 golova iz 7 pokušaja), ali nije imao potporu ostalih. Rumunjska je non-stop puhala za vratom Hrvatskoj, a kad je u 28. izjednačila na 12-12, bili smo zabrinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u dvije i pol minute Hrvatska je napravila seriju 4-0 i otišla na odmor sa +4 (16-12).

Mario Šoštarić, Luka Cindrić i Zvonimir Srna su imali dva gola do poluvremena, s tim da je Zvone Srna imao i dva isključenja, u drugom je zaradio i treće, te je i to bio problem. Mandić i Kuzmanović su imali dvije obrane kombinirano u prvom poluvremenu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 32. minuti, Hrvatska je povela po prvi put +5 (17-12). U 33., Jelinić je dignuo na +6 (18-12). Bila je to 2-1 serija 'Perkovčevih jurišnika'. U 37. minuti, još jednom su naši rukometaši imali +6 (20-14). Mario Šoštarić uživa igrati za Hrvatsku i trenutno igra rukomet života, te je s pravom adut u kojeg izbornik polaže nade. Na EP-u je naš najbolji igrač i strijelac. U 39., hrvatska rukometna reprezentacija je povela po prvi put sa +7 (21-14) i slavlje se naziralo iza ugla...

U 43. smo vodili 23-17. Tomislav Kušan je 23. gol Hrvatske, svoj treći u debiju na velikom natjecanju, zabio je majstor s polovice na prazan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 44., Jelinić je iz kontre povisio na +7 opet – 24-17. Rumunjska je bila na koljenima, kapitulacija trupa poznatog španjolskog stručnjaka Xavija Pascualea samo što nije bila i službena. Hrvatska je ipak prejaka za njihove rukometne mogućnosti. Iako, u 46. su Rumunji zabili treći vezani gol za 24-20 (-4).

Opet smo si bili sami zakomplicirali situaciju, brzopletost nas je koštala smanjenja razlike, ali nismo pali i to je dobro. U 47., Glavaš je zabio jako važan gol s kojim je presjekao seriju Rumunja (25-20). Kušan i Sipić su se u tim trenucima mijenjali u obrana – napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 49., Glavaš je podignuo na +7 (27-20). Igrali smo na mahove, ali dovoljno da otpušemo rukometnog liliputanca. U 56. smo imali opet +7 (31-24), hrvatski navijači su skandirali u boj, u boj. Do kraja smo odigrali rutinirano. Bodovi su upisani. Čekamo Španjolsku i Austriju u 20.30.

60' - GOTOVO JE. Mirno, znalački, poput pravih profesionalaca smo priveli utakmicu kraju. BRAVO DEČKI, BRAVO HRVATSKA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Usporili smo napade, vrijeme je na našoj strani. Slavlje se smiješi. Više od 7000 navijača Hrvatske u SAP Areni je na nogama. Ovo je veličanstveno. Ljulja se dvorana, prolama se pljesak za pljesak. Neka, zaslužili su Perkovčevi jurišnici.

53' - Tomislav Kušan je postigao 4 gola, 4 od 4. Mirno, racionalno, ne troši lopte. Za naklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Rumunjska zabija za 28-22. Srna ide van, treće isključenje zbog similuranja, crveni karton je dobio. Jao...

49' - Glavaš je podignuo na +7 (27-20). Igramo na mahove, ali dovoljno da otpušemo rukometnog liliputanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Imamo +7 (21-14). Kako lijepo izgleda, ma idemo ih sad prebiti do kraja.

33' - Jelinić je na dodavanje Klarice podigao Hrvatsku na +6 po prvi put (18-12). Kako lijepo izgleda semafor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Brani Kuzmanović, bravo... imamo +5. Najveća je to prednost za Hrvatsku na utakmici.

31' - Počeo je nastavak. Idemo to prelomiti. Evo obrane Kuzmanovića, dobio je u lice loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Bravo, bravo, bravo... Karačić je zabio šut izvana za +4 - prvi put u utakmici - 16-12. Rezultat bolji od igre, imali smo problema, mučili se, ali u posljednje dvije minute prvog dijela smo pobjegli na +4. Hrvatska je bolja, u to nema sumnje. Luka Lovre Klarica ima 6 golova iz 7 pokušaja. Čudesno, bravurozno... Gotov je prvi dio.

29.14 - Evo ga, 3-0 serija Hrvatske. 15-12. Ma, kad stisnemo, Rumunji ne znaju što ih je snašlo. Idemo dečki na +4!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Tin Lučin veže drugi gol Hrvatske u manje od minutu. Bravo, to je to, ma ne mogu vam ništa dečki!

29' - Luka Lovre Klarica igra nevjerojatnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Rumunjska je napravila seriju 3-0 i sad je 12-12. Negreru je na 4 gola.

26' - Dvije minute za Srnu i sedmerac za Rumunjsku. Sami sebi stvaramo probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Rumunjska puše za vratom. 12-10.

24' - Mateo Maraš je prvi put u igri na turniru. On je zamjena za Martinovića. Sretno Mateo, samo hrabro majstore.

23' - "Vukovar, Vukovar", čuje se dodatni impuls s tribina. Navijači su opet sjajni, Hrvati su najbolji navijači na svijetu.

22' - 4/5 nevjerojatnog Zadranina Luke Lovre Klarice. Kako je mladić preuzeo odgovornost na sebe, sjajno. 11-8 za naše. Drugi put imamo +3.

21' - Goran Perkovac zatražio je minutu odmora.

19' - Luka Lovre Klarica je nadahnut, isto kao i Luka Cindrić. Luka Klarica je na 4 golu, desetom ukupno na turniru. 10-7. Imamo +3. Prva konkretnija prednost.

16' - Kušan, debitant nakon sjajne asistencije Cindrića, zabio je prvi gol za Hrvatsku na velikim natjecanjima. Cindra je zabio u stilu Konobara Tonija Kukoča.

15' - Težak promašaj Jelinića s krila.

14' - Dominik Kuzmanović ulazi po prvi put za hrvatsku na EP-u. Nije skinuo sedmerac Negru. Njegov drugi gol.

13' - Prilika za Hrvatsku s igračem više. Klarica je zabio, kako (ne)očekivani hrvatski junak briljira... Treći njegov gol.

Ostaju dvije minute. Isključenje za Racotea.

13' - Srna je na tlu, suci idu gledati snimku. Hoće li biti crveni ili isključenje? Srna se diže s tla, još se čeka odluka sudaca.

12' - Šoštarić zabija, Stanciuc brzo uzvraća. 6-5 za Hrvatsku.

11' - Sjajni naš adut Luka Cindrić je probio rumunjsku obranu. - 5-4 za Hrvatsku.

10' - Dva gola za redom Rumunjske - 4-4. Idemo dečki, idemo!

10' - Sva sreća da Rumunji baš ne znaju, sad su mogli izjednačiti nakon neuspjelog pokušaja Klarice. 4-3 je za Hrvatsku.

9' - Matej Mandić ima jednu obranu iz tri pokušaja Rumunja. Zabili su dva gola.

7' - Isključenje za Zvoneta Srnu. Ništa strašno, ali suci kažu odmah van.

7' - Luka Lovre Klarica je nakon solo akcije zabio svoj drugi gol na utakmici. 4-2.

5' - Klarica je postigao gol za 3-1 vodstvo Hrvatske. Bravo Luka, majstore...

4' - Igramo 6-0 obranu. I evo, probijanje Rumunja. Idemo odmah i evo, Šoštarić je zabio za 2-1 Hrvatske. Naš je najbolji strijelac na turniru s 15 golova.

2' - Rumunji su zabili za 1-1.

1' - Srna zabija za 1-0.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska. Bože pomozi.

17.57 - Na redu je himna Rumunjske.

17.56 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

17.36 - Boris Dvoršek Bota je Ines Godi Forjan otkrio: "Morali smo mijenjati tri igrača u onih 16. Kušan, Maraš i Kuzmanović. Ivić i Načinović (temperatura op.a) su na tribini, Kuzmanović je unutra."

Kuzme nije bilo zbog bolesti, nije ozbiljno trenirao jedno vrijeme. Riskantna odluka. Filip Ivić je dosad bio sjajan, branio je na nivou i na Croatia Cupu i protiv Španjolske, te Austrije. Odlično se nadopunjavao s Mandićem.

17.30 - Halil Jaganjac je u SAP Areni i bodri svoje suigrače. Halila nema zbog ozljede.

17.05 - Jakov Gojun nahvalio je Matea Maraša, igrača kojeg je Goran Perkovac aktivirao s tribina umjesto ozlijeđenog Ivana Martinovića, sina sjajnog Ivice Maraša, glasnogovornika i team menadžera Hrvatskog rukomentog saveza i bivšeg rukometaša. Gojun je povukao zanimljivu paralelu između Ivice i Matea, tate i sina... Na popisu za Rumunjsku je i Tomislav Kušan, debitant, kružni napadač. Goran Šprem je isto nahvalio Maraša koji je pravi vanjski rukometaš.

"Mateo Maraš nam je možda malo nepoznanica, bio je par puta na okupljanju, u kvalifikacijama odigrao jako dobro i znam da ga je zbog toga i zvao izbornik. Pokazao je drskost i 'bezobrazluk', ono što nam je potrebno u ovim trenucima. Igra u dva smjera i na halfu je jako dobar. Mateo želi pokazati da je on taj, a takav mu je bio i otac Ivica, svi ga dobro znamo, isto je bio 'bezobrazan', sportski bahat. Napravio je dobru karijeru", rekao je Gojun. Pogledajte to dolje u videu.

16.58 - "U drugom krugu nemamo pravo na kiks, iako će nedostajati Martinović", istaknuo je Jakov Gojun.

16.57 - "Španjolci će u drugom krugu igrati za nas, neće dozvoliti gubiti", kazao je Goran Šprem.

16.54 - Počela je emisija 'Vrijeme je za rukomet'.

16.42 - Maja Oštro Flis javila se s lica mjesta. Navijači Hrvatske se zagrijavaju, uzbuđenje dostiže svoju erupciju, kako se utakmica bliži. Naša vrijedna reporterka je rekla kako se očekuje opet između sedam i osam tisuća hrvatskih navijača u SAP Areni.

16.48 - Uoči utakmice razgovarali smo s Mirkom Alilovićem. Evo što nam je legendarni hrvatski vratar, bivši reprezentativac ovjenčan slavom, rekao o Rumunjskoj:

"Dižu se. Doveli su Xavi Pascuala za trenera. Nema ih još tamo od polovice 70-tih godina na rukometnoj mapi, ali evo, Dinamo Bukurešt, kapital, istina i to je legija stranaca, ali sigurno da s rastom Bukurešta rastu i ostale ekipe. Isto kao i u Poljskoj, daju šansu svojima. Uz dobar proces i sistem, ako budu dobro radili, mogli bi biti dobri. Rumunji imaju potencijala, ogromna su zemlja". Što nam je još rekao Mirko Alilović i o čemu smo sve s njim razgovarali čitajte - OVDJE.

16.34 - Ispao je Pilipović, ušao je Kuzmanović među 18 igrača na popisu za Rumunjsku.

16.20 - Uoči emisije Vrijeme je za rukomet, na hodniku smo kratko porazgovarali s Goranom Špremom i Jakovom Gojunom. Kako turnir odmiče i uzbuđenje sve više poprima obrise pravog rukometnog ludila, tako je naša ekipa Vrijeme je za rukomet sve boljeg raspoloženja - od teama Zagreb do teama Njemačka.

"Izdrži, Jakove", šaljivo je dobacio Goran Šprem svom kolegi i prijatelju Jakovu Gojunu koji je, taman kad smo s Goranom završavali blitz intervju, došao na RTL.

16.13 - Dobar dan dragi čitatelji Net.hr, Hrvati, domoljubi, rukometni zaljubljenici, svi koji vole Hrvatsku, bili Hrvati ili bilo tko drugi, tako nebitno... Pred nama je još jedna utakmica hrvatske rukometne reprezentacije na EP-u u Njemačkoj. Kako ona pjesma ide od Psihomodo Popa, koja se za vrijeme rata 90-tih vrtila na televiziji i koja je punila nabojem, emocijom i hrabrošću naše vojnike na bojišnici - Hrvatska mora pobijediti!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija od 18.00 u Mannheimu u SAP Areni, pred više od 7000 hrvatskih navijača, igra svoju treću utakmicu na Europskom rukometnom prvenstvu 2024. Suparnik našim dečkima je Rumunjska, najslabija reprezentacija u grupi B. Perkovčevim izabranicima potreban je bilo kakav pozitivan rezultat za teoretski plasman u drugi krug. Večeras od 20.30 igraju Španjolska i Austrija. U slučaju pobjeda Hrvatske i Španjolske, prenosimo dva boda. U slučaju pobjede Austrije, a uz uvjet da dobijemo Rumunjsku, prenosimo bod. Teško se može dogoditi da ne izborimo drugi krug, stoga ćemo se zadržati na ovim osnovnim kalkulacijama. Emisija Vrijeme je za rukomet počinje u 16.55. Utakmica Hrvatske i Rumunjske u 18.00, a prije utakmice, na poluvremenu i nakon dvoboja Marko Vargek, Goran Šprem i Jakov Gojun izanalizirat će sve.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti do 28. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

white_check_mark
eyes
raised_hands
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo