SPEKTAKL U ZAGREBU / Baby Lasagna digao Lisinski na noge pa krenuo ždrijeb: Hrvatska doznala protivnike na SP-u

Image

Tijek ždrijeba za Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. mogli ste pratiti na portalu Net.hr

28.5.2024.
15:28
VOYO logo

Hrvatska, Danska i Norveška će od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine biti domaćini 29. Svjetskog rukometnog prvenstva, a u Zagrebu je u srijedu održan ždrijeb u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, uz prijenos na Voyo i RTL-u.

Izabranici Dagura Sigudssona igrat će u skupini s Egiptom, Argentinom i Bahreinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije plesa kuglica, prisutne je zabavio i hrvatski predstavnik na Eurosongu Baby Lasagna. Voditelji izvlačenja bili su RTL-ov Marko Vargek i danska voditeljica Ulla Essendrop.

Skupine Svjetskog rukometnog prvenstva 2025.:

Skupina A: Njemačka, Švicarska, Poljska; Češka
Skupina B: Danska, Tunis, Alžir, Italija
Skupina C: Austrija, Kuvajt, Katar, Francuska
Skupina D: Mađarska, Gvineja, Sjeverna Makedonija, Nizozemska
Skupina E: Norveška, SAD, Brazil, Portugal
Skupina F: Švedska, Čile, Japan, Španjolska
Skupina G: Slovenija, Zelenortski Otoci, Kuba, Island
Skupina H: Hrvatska, Bahrein, Argentina, Egipat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka skupina ima će po četiri reprezentacije. U drugi krug proći će tri najbolje, pri tome se spajaju skupine A, B pa zatim C i D odnosno E i F te na kraju G i H.

Hrvatska u skupini H u Zagrebu

Hrvatska je bila u drugom potu, a unaprijed se znalo da će biti u skupini H koja će se igrati u Zagrebu. Kuglice su nas još spojile s Bahreinom, Argentinom i Egiptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostale zemlje domaćini mogle su birati gdje će igrati. Tako je Danska odabrala skupinu B u Herningu. Tu će joj društvo praviti Njemačka koja je raspoređena u skupinu A. Norveška je odabrala Berum/Oslo gdje će se igrati skupina E. U tom gradu nalazi se i Švedska koja će igrati u skupini F. S nama će u Areni Zagreb sigurno igrati i Slovenci koji su smješteni u skupinu H.

Budući da jedina ima tri grada domaćina, Hrvatska je mogla prihvatiti još dvije reprezentacije pa je tako odlučila Mađarsku smjestiti u Varaždin, odnosno skupinu D, a Austriju u Poreč gdje će igrati skupina C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje prvenstva je u Danskoj, odnosno u Heningu 14. siječnja 2025. godine, a finale u Berumu/Oslu, 2.veljače. Gradovi domaćini prvenstva su Zagreb, Varaždin, Poreč, Herning, Berum/Oslo.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo