MLADA ZVIJEZDA / Debitirao na velikom natjecanju i u ključnoj utakmici povukao umjesto ozlijeđenog topnika: Evo tko je Luka Lovre Klarica

Image
Foto: Profimedia

Ljevoruki bombarder nominalno je zamišljen kao druga opcija na desnom vanjskom, ali nakon ozljede Ivana Martinovića prometnuo se u prvu opciju na toj poziciji

16.1.2024.
19:33
Profimedia
VOYO logo

Luka Lovre Klarica odigrao je utakmicu karijere u dresu hrvatske rukometne reprezentacije. Mnogi su se pitali kako će se mladi igrač RK Zagreba snaći u ovoj ulozi, obzirom da je trebao biti igrač koji će ulaziti s klupe i mijenjati odličnog Ivana Martinovića, ali rođeni Zadranin pokazao je da se na njega itekako može računati.

Image
EVO KAD SE VRAĆA /

Martinović otkrio dobre vijesti: 'Na kraja je pala ta odluka, meni je to olakšanje'

Image
EVO KAD SE VRAĆA /

Martinović otkrio dobre vijesti: 'Na kraja je pala ta odluka, meni je to olakšanje'

Klarica već nekoliko sezona skuplja vrijedno iskustvo igrajući za RK Zagreb u Ligi prvaka, a 2018. godine u glavni grad Lijepe naše stigao je iz Zadra. Nedugo zatim, poslan je na posudbu u Goricu nakon igranja za drugu momčad hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima sa službenih stranica RK Zagreba Klarica je 198 centimetara visoki 22-godišnjak koji je itekako opravdao povjerenje izbornika Gorana Perkovca, a ta visina i razoran šut svakako su prednosti koje treba koristiti u nadolazećim utakmicama protiv europskih velikana.

Hispanosima, a zatim i Austrijancima, Klarica je zabio po tri pogotka, a onda je u okršaju s Rumunjima pokazao sve svoje kvalitete. ''Uskočio je u cipele'' Ivana Martinovića i vukao Hrvatsku u prvom poluvremenu utakmice s Rumunjima. Nakon prvih 30 minuta bio je najbolji strijelac sa šest postignutih zgoditaka, sve je djelovalo puno jednostavnije kada je Klarica bio na terenu. I u drugom poluvremenu Klarica je dao svoj obol zabivši još jedan gol, a upisao je i nekoliko asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ne smijemo zanemariti niti njegov doprinos u obrani, namještao je probijanja, krao lopte Rumunjima...zaista, odagnao je sve sumnje koje su neki možda imali prema njemu. Titula igrača utakmice to i potvrđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo