NAKON ŠTO SU SE SLEGNULE EMOCIJE / RTL-ov novinar o suđenju Kaubojima u utakmici protiv Francuza: 'Nisam siguran da ga je trebalo još i tako kazniti'

Nakon poraza Kauboja od Francuske pred kamere portala Net.hr u Szegedu je stao sportski komentator Filip Brkić i prokomentirao sporne sudačke odluke

14.1.2022.
17:37
VOYO logo

Dan nakon poraza od Francuske, emocije su se slegnule. Iako su hrvatski reprezentativci pokazali volju i snagu, jednostavno nije išlo. Pogotovo kada su ostali bez Davida Mandića, ali i kada su zaradili tri žuta kartona. Probali su izvaditi i golmana, ali s četiri igrača na terenu ne ide.

Sportski komentator RTL-a, Filip Brkić, smatra kako je upravo taj trenutak prelomio cijelu utakmicu, ali i kako su suci imali tešku odluku za donijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada kada odvrtim film, prvi prekršaj je bio inicijalni Srne na Karabatića, tu se nemamo šta buniti, čiste dvije minute. Ali reakcija Francuza je nekako uzburkala i uznemirila strasti i kasnije smo saznali da je zbog burne reakcije hrvatske klupe delegat prijavio još jednu kaznu, i to su još dvije dodatne minute", rekao nam je Brkić pa dodao:

"Onda je krenula utakmica dalje, ali izlazak Mandića na Kentina Mahea je definitivno crveni karton, nema sumnje. Eh sada, je li trebao biti plavi, nisam siguran... Start nije namjeran, ali je neoprezan. Suci su pod dojmom te cijele atmosfere, sukoba, čaša na terenu, još dodatno presjekli s plavim kartonom. Mandića sada nema protiv Srbije što je ozbiljan hendikep."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO SE DOGODILO? /

Izbornik i Mandić za Net.hr komentirali kaotičnu utakmicu s Francuzima: 'Kako će reprezentacija bez mene? Ne znam...'

Image
ŠTO SE DOGODILO? /

Izbornik i Mandić za Net.hr komentirali kaotičnu utakmicu s Francuzima: 'Kako će reprezentacija bez mene? Ne znam...'

Zašto se reprezentacija pomladila?

Bez Domagoja Duvnjaka koji je još uvijek pozitivan, a nisu nastupili niti Luka Cindrić i Marko Mamić, protiv snažne Francuske nije se moglo. No, jesu li možda na terenu trebali biti i stariji igrači koji nisu bili ni pozvani na ovo natjecanje?

"To je neupitno da smo mi drugačija momčad s Duvnjakom i bez njega, isto kao i s Cindrićem. To su vanserijski igrači, dva najzvučnija imena koja su trebala biti ovdje, a nisu. Jedno je sigurno, veliki dio starijih igrača bi ovdje mogao dati svoj obol. Međutim, treba razumjeti i odluku izbornika Horvata koji mora balansirati između pomlađivanja reprezentacije i rezultata kojeg javnost traži", rekao nam je Brkić pa i dodatno objasnio razlog pomlađivanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mora pomlađivati jer Olimpijske igre u Parizu 2024. i Svjetsko rukometno prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin 2025. godine kucaju na vrata i ti stariji igrači koji bi sada mogli igrati, tada vjerojatno neće moći igrati jer će biti u godinama koje su veteranske. Vidjeli ste jučer Lučina i Srnu kako su imali izuzetan doprinos i to što je Horvat tražio je zapravo i dobio."

'Na mala vrata Hrvatska se može ugurati među velike'

Favorita za medalju ima dosta, Danska, Švedska, Norveška, Francuska, Španjolska, a Brkić je iznio i svoje favorite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je reći u koronasituaciji. Skandinavske reprezentacije imaju velike šanse za postati prvakom, Španjolska je sada već dva puta za redom osvojila naslov Europskog prvaka, ne zaboravimo da je tu i Francuska koja ima golemu bazu igrača, ali puno toga će ovisiti o formi i o tome kako će se braniti od korone."

Brkić vjeruje kako se Hrvatska može pronaći u samome vrhu reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se nešto dogoditi ovdje. Jučer smo dobili Lučina i u kontinuitetu možemo tako dobivati igrače i onda se tako možemo dizati na turniru i na mala vrata se ugurati među velike."

'Što se emocija tiče bio sam u potpunosti unutra'

Atmosfera u Pick Areni u Szegedu je bila goruća, a prevladavale su većinom kockice. Brkić pak kaže da njemu ne dođe da zapjeva u komentatorskoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zato što ne bih volio pjevati, nego zato što imam sluha kao stara cipela. Ja sam isto navijač. Vidio sam da mi je netko napisao da zašto sam bio toliko euforičan kao da smo mi jučer vodili dva razlike dok smo gubili. Bili smo živi do deset minuta prije kraja, na dva razlike s pomlađenom ekipom protiv Francuske tako da što se emocija tiče sam bio u potpunosti unutra."

Kako protiv Srbije?

Hrvatsku sada očekuje ogled sa Srbijom. Može se reći i utakmici biti ili ne biti. Brkić je prognozirao što Kauboje sutra očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evidentno je da su Srbi napravili veliki napredak, njihov novi izbornik je sada eliminirao neke igrače i definitivno je izgradio tim. Imali su jake individualce, ali nisu imali momčad. Petar Nenadić im ne igra zbog ozljede i neki su igrači još otpali zbog korone. Ima tu i igrača koji nisu bili na velikoj sceni i možda nemaju toliko iskustva, ali ono što smo mogli vidjeti u njihovoj utakmici protiv Ukrajine se vidi da su jedna ozbiljna reprezentacija. Vjerujem da mi ipak imamo i kvalitetu više, bez obzira na to što su Srbi jači na dvije pozicije - vratarskima i na crti", zaključio je Brkić.

Što nam je još Brkić otkrio pogledajte u videu, a sve utakmice Europskog rukometnog prvenstva možete pratiti na RTL Televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo