EVO KAKO HRVATSKA MOŽE DO OLIMPIJSKIH IGARA: / Puno toga Kauboje čeka u nastavku natjecanja

Image
Foto: pixell

Hrvatska se vratila s -3 i povela u završnici, ali Nijemci su u njoj bolje reagirali

21.1.2019.
23:03
pixell
VOYO logo

Drugo veliko natjecanje zaredom ostajemo izvan borbe za medalje. U samo 48 sati od sigurnih polufinalista, kakvim smo se prozvali nakon Španjolaca, morat ćemo zapeti da bismo ostvarili cilj postavljen prije puta, a to je barem sedmo mjesto.

U utakmici odluke izgubili smo od Njemačke. Moglo je završiti i drugačije, ali ovo je bliže realnosti i što se prije pomirimo s tim, bit će nam lakše. Klasik s Francuzima u srijedu, nažalost, neće imati naboj kakav smo priželjkivali. Što je, tu je. Od plakanja nema ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalkulacije su jasne

Hrvatska će u polufinale, ali Hrvatska je sada na trećem mjestu s istim brojem bodova i boljim međusobnim omjerom od Španjolske. To znači da bilo kakva pobjeda u susretu protiv Francuske u srijedu Kauboje tamo i ostavlja, bez obzira na ishod preostala dva dvoboja. Kauboji će ostati treći i ukoliko Island pobijedi Brazil, a Njemačka Španjolsku. Ukratko, treći ostau u slučaju kiksa Brazila i ako izjednače rezultat Španjolske u zadnjem kolu. Dakle, tada su treći i igraju utakmicu za peto mjesto koju, glede olimpijskih kvalifikacija smiju i izgubiti.

Na četvrto mjesto i u dvoboj za sedmu poziciju na SP-u idu u slučaju poraza od francuske i njemačke pobjede protiv Španjolaca. Tada se zatvara trokut momčadi sa po četiri boda u kojem Španjolska ima najbolju ukupnu gol-razliku zbog visoke pobjede nad Brazilom koja Brazil gura na peto mjesto i izvan kruga. Jedna od mogućnosti je i remi s Francuzima. U tom slučaju sigurno bježimo Brazilu, a onda Španjolska ne smije pobijediti Njemačku. Ako to učini, a mi remizirano, mi smo četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo i ispasti iz olimpijskih kvalifikacija s petim mjestom. To će se dogoditi ako izgubimo od Francuske, Brazil pobijedi Island, a Španjolska ne izgubi od Njemačke. Tada bi Španjolci pobjegli na treće mjesto (s bodom ili dva više, nebitno je), a u međusobnom dvoboju za četvrtu poziciju nas bi izbacio onaj nesretni poraz od Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo