otvorio dušu u beogradu / Emotivni Červar: 'Pokojni otac mi je rekao da ću imati puno neprijatelja, drago mi je da sam ga slušao'

Izbornik Lino Červar na press konferenciji u Beogradu ispričao je jednu zanimljivu anegdotu iz svoje prošlosti

10.4.2019.
17:56
VOYO logo

Pred Hrvatskom rukometnom reprezentacijom je veliki ispit zrelosti. 

Bez dvojice stožernih igrača, Zlatka Horvata i Luke Cindrića, rukometaši će odigrati dvije kvalifikacijske utakmice sa reprezentacijom Srbije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu Srbi dosad briljirali. Naprotiv, iz dvije dosadašnje utakmice protiv Belgije i Švicarske uzeli su tek bod, no takva situacija mogla bi biti dvosjekli mač. Upravo im se dvije sljedeće utakmice protiv Hrvatske nameću kao posljednja šansa za uključiti se u igru za odlazak na Euro

Naši reprezentativci svjesni su toga, ali su isto tako svjesni da je kvaliteta neupitno na njihovoj strani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Lino Červar i njegov kolega na srpskoj klupi Nenad Peruničić održali su dan uoči utakmice konferenciju za novinare u Beogradu, a osim što je najavio ta dva susreta, izbornik Červar ispričao je jednu zanimljivu anegdotu o svom ocu iz prošlosti. 

U svom govoru pričao je i kako je na počecima svoje karijere puno naučio od pokojnog košarkaškog trenera Aleksandra Nikolića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aleksandar Nikolić je bio trener kojeg sam jako cijenio. Od njega nisu učili samo košarkaši, nego i ostali sportaši i treneri. On je jednom rekao da bi se volio pozabaviti temom kako jedan trener dugo opstaje? To ukazuje na činjenicu da ukoliko želite biti na vrhu, morate biti posvećeni poslu koji radite, morate voljeti taj posao."

Kao što je rekao i tijekom SP-a u Njemačkoj i Danskoj, Červar je i sad ponovio kako trenerski posao sa sobom nosi više razočaranja nego radosnih trenutaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim moje obitelji, rukomet mi je sve, moj život. Iznimno puno ulažem u sebe, prošao sam sve selekije, odrastao sam u malim sredinama. Moj otac me samo jedanput gledao na utakmici, iako ja to nisam htio, dok sam još bio trener u inozemstvu, a nakon utakmice mi je rekao 'Došao sam vidjeti možeš li voditi ljude? I vidim da možeš, ali imat ćeš puno protivnika. Tvoj način života i rada i tvoje ambicije će ti napraviti mnogo neprijatelja. Da bi opstao, moraš uvijek pokušati biti korak ispred, a za to moraš puno raditi na sebi.' On nije bio neki intelektualac, bio je strojobravar i polupismen, ali sad u ovim godinama vidim vrijednost njegovih riječi i još ga više volim. Život trenera je takav da imaš malo radosti i puno razočaranja, ali vjerujem u sebe, prkosim vremenu i guram naprijed." 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo