Nije još gotovo / Duvnjak i Sagosen zajedničkim snagama srušili moćni Magdeburg, prvu momčad Bundeslige!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Magdeburg je imao značajnu prednost na vrhu Bundeslige, ali s ovom pobjedom Kiel je svoje šanse za titulu prvaka učinio manje nemogućima.

27.3.2022.
13:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

THW Kiel pobijedio je u derbiju rukometne Bundeslige u gostima protiv SC Magdeburga, prvoplasirane momčadi lige. Ekipa Domagoja Duvnjaka pobijedila je s rezultatom od 30:25, a na poluvremenu su imali vodstvo od dva gola.

Magdeburg je imao značajnu prednost na vrhu Bundeslige, ali s ovom pobjedom Kiel je svoje šanse za titulu prvaka učinio manje nemogućima. Magdeburg ima 44 boda i 24 utakmice, dok je Kiel na 40 bodova i 25 utakmica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasirana je momčad Fuchse Berlina, koji imaju 37 bodova i samo 23 utakmice. Podsjetimo, hrvatski pivot Igor Vori vratio se iz mirovine iz 42 godine našao se u sastavu Fuchsea, koji u najgorem slučaju konkurira za plasman u rukometnu Ligu prvaka ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sagosen i Duvnjak riješili utakmicu

Prvo ime susreta bio je norveški maestro Sander Sagosen s devet pogodaka. Vanjski igrač dodao je i dvije asistencije, dok mu je iz Magdeburga konkurirao Omar Ingi Magnusson s identičnom statistikom od devet pogodaka i dvije asistencije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije, Domagoj Duvnjak, bio je raspoložen s pet pogodaka iz samo pet udaraca. Dule je zabio oba pokušaja s devet ili više metara, a zaradio je i jedno isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak i Sagosen su razbili utakmicu u korist Kiela. Naime, pri rezultatu od 21:21 najprije je Duvnjak zatresao mrežu vodeće ekipe za jedan razlike, a minutu poslije je Sagosen dodao još jedan pogodak za plus dva. S kvalitetnom obranom i osam minuta bez primljenog gola Kiel se odlijepio i priveo susret kraju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo